058-2963300
SC Cambuur trapt oefencampagne af met zesklapper tegen Telstar

SC Cambuur trapt oefencampagne af met zesklapper tegen Telstar

10 juli 2021, 21:26

Zonder Henk de Jong, maar met ruim 2.000 aanwezige supporters is SC Cambuur vanavond begonnen aan de oefencampagne ter voorbereiding op het Eredivisieseizoen 2021/2022. De oefenmeester is uit voorzorg thuisgebleven, nadat een gezinslid positief is getest op corona. Toch zal De Jong met een lach op het gezicht de wedstrijd hebben gevolgd, want zijn geel-blauwe mannen trakteerden het publiek op liefst zes treffers, waarvan de derde van Onder 21-speler Sil Bos de mooiste was. Sonny Stevens hield ook nog eens zijn doel schoon waardoor er na precies negentig minuten een 6-0 eindstand op het scorebord stond.

Met Pascal Bosschaart dus als eindverantwoordelijke op de bank begon SC Cambuur met een aantal nieuwe gezichten in de basisopstelling. Zo mocht aanwinst Marco Tol centraal achterin zijn kunsten laten zien, was Sil Bos de linksback van dienst en stond in de spits met Sam Hendriks een oude bekende.

Nadat eerst Issa Kallon het doel van El Ouazzane (die overigens ooit nog voor Jong SC Cambuur uitkwam) onder vuur had genomen, was het in de elfde minuut van de wedstrijd wel raak. Het was aanvoerder Erik Schouten die na een puntgave assist van Nick Doodeman de bal tegen de touwen kopte.

Het was het startsein van een ijzersterke fase van de mannen van het Cambuurplein, want nog geen vijf minuten later lag de bal alweer in het net. De tweede treffer kwam op naam van Sam Hendriks, die een fraaie aanval over meerdere schijven tot doelpunt promoveerde. Daarmee was het nog niet gedaan met de geel-blauwe furie, want de mooiste treffer van de avond zou weldra volgen en die kwam zoals geschreven van de voet van Sil Bos. De linksback stoomde op, dribbelde naar binnen en schoot de bal op de rand van de zestien keihard binnen.

Het was meteen de ruststand, al had het zomaar meer kunnen zijn voor SC Cambuur. Eerst kreeg Nick Doodeman de bal niet tegen de touwen toen hij vrij kon aanleggen van dichtbij en op slag van rust stuitte Sam Hendriks vanaf de strafschopstip op de vuisten van Abdel el Ouazzane.

In de rust werd er veel gewisseld aan beide kanten (respectievelijk tien en elf keer) en dat kwam de amusementswaarde niet direct ten goede. Kansen waren een stuk schaarser, al was het gros aan balbezit wel nog steeds voor de thuisploeg.

Telstar leek de zaken verdedigend dus iets beter voor elkaar te hebben, al was dat zonder Alex Bangura gerekend. De linksback werd weggestuurd door Dylan Smit en schoot beheerst binnen: 4-0.

Niet veel later deed ook Stefan Deuling met enig fortuin -de bal werd van richting veranderd- nog een duit in het zakje en een klein kwartier voor het einde was het slotakkoord voor Tom Boere. De van SV Meppen overgekomen spits speelde ene puike wedstrijd en bekroonde zijn eerste officieuze optreden van SC Cambuur met een prima treffer.

Zo werd het een drukke avond voor stadionspeaker Rein de Vries en kunnen we rustig stellen dat SC Cambuur een uitstekende start kent van de oefencampagne.

Komende dinsdag wordt er opnieuw geoefend in het Cambuur Stadion. Dan is vanaf 18.30 uur FC Dordrecht de tegenstander. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het Servicepunt of hier in de Online Kaartverkoop (vrije verkoop).

Opstelling SC Cambuur eerste helft:
Stevens; Schmidt, Tol, Schouten (C), S. Bos; Hoedemakers, Breij, Maulun; Doodeman, Hendriks en Kallon

Opstelling SC Cambuur tweede helft: Stevens; Van der Meer, Mac-Intosch, Van Mameren, Bangura; Deuling (86′ Staal), Ter Heide, Paulissen; Sambissa, Boere en Smit (86′ Nsingi)

Opstelling Telstar: El Ouazzane (C), Gemert, Vandermeulen, Vlijter, Van Wetten, Overtoom, Bakker, El Ouardani, Fernandes, Plet en Taha

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

Scoreverloop:
11’ 1-0, Schouten
15’ 2-0, Hendriks
18’ 3-0, S. Bos
67’ 4-0, Bangura
72’ 5-0, Deuling
76’ 6-0, Boere

Foto: www.dijksmedia.nl