058-2963300
SC Cambuur trapt seizoen af met nederlaag tegen Superboeren

SC Cambuur trapt seizoen af met nederlaag tegen Superboeren

9 augustus 2019, 22:23

Na weken van voorbereiding is eerder vanavond het seizoen 2019/2020 voor SC Cambuur eindelijk officieel van start gestaan. Een start waar spelers, technische staf en niet in de laatste plaats de supporters halsreikend naar hebben uitgekeken. In een seizoen met nieuwe spelregels en bovendien in een Keuken Kampioen Divisie waaruit sinds jaren weer de bovenste twee ploegen rechtstreeks promoveren. In een competitie die met de degradanten NAC Breda, Excelsior en De Graafschap er op papier zeker niet minder op is geworden. Cambuur heeft deze zomer een ware metamorfose ondergaan. Niet alleen met de komst van Henk en Sandor een compleet vernieuwde technische staf, maar ook op het veld in alle linies een karrevracht aan nieuwe spelers. Maar ook kampioenskandidaat De Graafschap, de tegenstander in het openingsduel, heeft na de degradatie van afgelopen seizoen de nodige wijzigingen ondergaan. Op de Vijverberg, de plek waar het vorige seizoen voor Cambuur tot een einde kwam, verloren trainer Henk de Jong en zijn manschappen het eerste competitieduel. Net als op 22 mei eerder dit jaar, toen beide ploegen elkaar in de Play-Offs troffen, eindigde het duel in de Achterhoek opnieuw in een 2-0 overwinning voor de thuisploeg.

In Doetinchem, waar Cambuur het in het verleden al zo vaak moeilijk had, ontbrak vanavond alleen verdediger Doke Schmidt met een vervelende enkelblessure. Daar tegenover stond dat linkerverdediger David Sambissa wel weer fit genoeg was om aan de aftrap te verschijnen. De wedstrijd kende een uitermate levendige openingsfase in een hoog tempo. Hoewel Cambuur goed uit de startblokken kwam, kreeg het in de loop van de eerste helft steeds minder vat op de Doetinchemmers. Voornamelijk Daryl van Mieghem was een plaaggeest voor de Leeuwarder defensie en kreeg een aantal fraaie kansen om de score te openen. Maar Sonny Stevens liet deze avond zien een prima vervanger van Xavier Mous te zijn. Aan de andere kant zorgde Cambuur met kopballen van Erik Schouten en Robert Mühren voor enige dreiging. De druk van de Superboeren bleef echter aanhouden en de Leeuwarders mochten niet mopperen toen een vrije trap van Mohamed Hamdaoui op de lat uiteenspatte. Hetzelfde gebeurde enige minuten later toen Robin Maulun de deklat boven Hidde Jurjus raakte. Op een tamelijk vervelend moment, diep in de blessuretijd van de eerste helft, kwamen de Doetinchemmers toch nog op voorsprong. En wel door een door scheidsrechter Oostrom erg gemakkelijk gegeven strafschop. Youssef El Jebli wist vervolgens wel raad met dit buitenkansje en zorgde hiermee voor een 1-0 ruststand.

Vrij snel na rust werd de voorsprong in het voordeel van de Superboeren verdubbeld. Een hachelijke situatie in het Leeuwarders strafschopgebied ging hieraan vooraf. Het doelpunt kwam uiteindelijk op naam van Jesse Schuurman. Zijn schot belandde via de voet van Calvin Mac-Intosch achter de kansloze Stevens. Met het inbrengen van Stanley Akoy, Mitchel Paulissen en in de slotfase nog Ragnar Oratmangoen ging Cambuur naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer. Hoewel Cambuur ook in het restant van de tweede helft bleef aandringen, leidde dat niet tot veel gevaar. Of het moet de doelpoging van nieuwkomer Ragnar Oratmangoen zijn wiens schuiver vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd in de handen van doelman Hidde Jurjus belandde. Zodoende eindigde de wedstrijd in 2-0 en slaagde Cambuur er helaas niet in om punten over te houden aan deze seizoensouverture.

Volgende week vrijdag maken Henk de Jong en zijn manschappen zich op voor het eerste thuisduel van het nieuwe seizoen. Opnieuw een kraker, want Go Ahead Eagles is dan de opponent. Ook met de Deventenaren die dit seizoen onder leiding staan van onze oude bekende Jack de Gier moet dit seizoen weer serieus rekening worden gehouden. Kortom, reden genoeg om vrijdagavond naar het stadion te komen en ons team naar de eerste overwinning te schreeuwen.

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Jesse Schuurman, Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Leeroy Owusu (58. Jasper van Heertum), Roland Baas, Gregor Breinburg (74. Javier Vet), Youssef El Jebli, Daryl van Mieghem (89. Frank Olijve), Ralf Seuntjens, Mohamed Hamdaoui

Opstelling SC Cambuur: Sonny Stevens, Jordy van Deelen, Erik Schouten, Calvin Mac-Intosch, David Sambissa, Robin Maulun (70. Mitchel Paulissen), Jamie Jacobs, Mees Hoedemakers (54. Stanley Akoy), Issa Kallon, Robert Mühren, Giovanni Korte (84. Ragnar Oratmangoen)

Scheidsrechter: de heer I. (Ingmar) Oostrom

Gele kaarten: Mees Hoedemakers, Robin Maulun, Issa Kallon (SC Cambuur), Ted van de Pavert, Daryl van Mieghem, Gregor Breinburg (De Graafschap)

Aantal toeschouwers: 9.702

Fotografie: www.cambuurimages.nl