058-2963300
SC Cambuur trekt aan kortste eind in oefenduel tegen Heracles Almelo

SC Cambuur trekt aan kortste eind in oefenduel tegen Heracles Almelo

27 januari 2022, 15:27

Als gevolg van het aankomende competitieloze weekend speelde SC Cambuur vanmiddag aan het Cambuurplein een vriendschappelijke partij tegen Heracles Almelo. Daarbij traden zowel de geel-blauwen als de bezoekers uit Overijssel aan met grotendeels dezelfde namen als tijdens de voorbije twintigste speelronde in de Eredivisie.

Onder toeziend oog van enkele honderden Leeuwarder supporters kwamen de in het zwart-wit gestoken bezoekers fel uit de startblokken, maar al gauw namen het keurkorps van hoofdtrainer Henk de Jong de regie in handen op eigen veld. Nick Doodeman was na een kwartier spelen dichtbij een doelpunt na goed voorbereidend werk van Patrick Joosten, maar zijn inzet draaide jammergenoeg op het aluminium. Ook Tom Boere en Alex Bangura waren in het restant van het eerste bedrijf in de buurt van een treffer, maar beide waren onfortuinlijk in de afronding. Al met al een sterke 45 minuten van de geel-blauwen, waarbij alleen een verdiende treffer ontbrak.

Met Maxim Gullit, Michael Breij, Jasper ter Heide, en Tamás Kiss als verse krachten binnen de lijnen ging na de theepauze de jacht op de voorsprong verder. De gewenste treffer kwam er echter niet, want op zo goed als een uur spelen was het Nikolai Laursen die namens Heracles raak prikte in de verre benedenhoek met een bekeken schot. Op aangeven van Kiss kreeg Alex Bangura vervolgens de grootste kans op de (terechte) gelijkmaker, maar Heracles-goalie Janis Blaswich voorkwam dit door uit zijn doel te stormen en zich voor de inzet te werpen. Het bleef deze middag bij slechts één treffer voor zwart-wit, al had centrumspits Sinan Bakis bijna ook nog z’n doelpuntje meegepikt. De al weken in blakende vorm verkerende Sonny Stevens voorkwam dit echter met een prachtige stijlvolle redding.

Voor de spelers en stafleden van SC Cambuur staan er na deze oefenpartij een aantal vrije dagen op de planning. Komende maandag starten de voorbereidingen op het eerstvolgende treffen in de competitie: het bezoek aan Stadion Galgenwaard en vaste bespeler FC Utrecht volgende week zaterdag 5 februari (aftrap: 16.30 uur).

Opstelling SC Cambuur: Sonny Stevens; Doke Schmidt (78’ Jhondly van der Meer), Marco Tol, Erik Schouten (46’ Maxim Gullit), Alex Bangura; Jamie Jacobs (46’ Michael Breij), Mitchel Paulissen, Robin Maulun (46’ Jasper ter Heide); Nick Doodeman (46’ Tamás Kiss), Tom Boere en Patrick Joosten (67’ David Sambissa)

Opstelling Heracles Almelo: Janis Blaswich; Navajo Bakboord (68’ Robin Polley), Marco Rente, Mats Knoester, Giacomo Quagliata; Lucas Schoofs (84’ Melih Ibrahimoglu), Orestis Kiomourtzoglou, Sinan Bakis (84’ Mohamed Amissi); Nikolai Laursen, Kai Sierhuis (46’ Elias Sierra) en Bilal Basacikoglu (46’ Noah Fadiga)

Scoreverloop:
59′ 0-1, Nikolai Laursen

Foto: www.dijksmedia.nl