058-2963300
SC Cambuur twee keer onderuit in Zwolle

SC Cambuur twee keer onderuit in Zwolle

5 augustus 2017, 21:25

Voor de tweede keer op deze zaterdag trad er vanavond een geel-blauwe formatie aan in het Mac3Park stadion van PEC Zwolle. Vroeg in de middag stond er eerst een duel tussen de beloften (aangevuld met nog niet fitte eerste elftal spelers) op het programma. Het duel eindigde in een enigszins geflatteerde 3-0 stand, maar belangrijker was dat Jordy van Deelen, Bryan Smeets en Martijn van der Laan weer 45 nuttige minuten in de benen hebben.

Het duel van vanavond tussen de basisspelers van beide teams was voor PEC Zwolle de allerlaatste test voor de start van de competitie. De Zwollenaren beginnen volgende week aan de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Roda JC. De mannen van Marinus Dijkhuizen beginnen een week later en mogen op vrijdag 18 augustus los in eigen huis tegen Jong Ajax. Met nog twee weken te gaan tot de start van de competitie mag het duidelijk zijn dat er nog werk aan de winkel is voor SC Cambuur, al was met 4-0 het verschil in doelpunten vandaag een stuk groter dan het verschil in balbezit en kansen.

SC Cambuur begon heel aardig aan het duel in Zwolle met veelvuldig balbezit en enkele pogingen uit de tweede lijn. Het was echter Ryan Thomas die op zo’n twintig meter van het doel -met eigenlijk het eerste echte wapenfeit van de Blauwvingers- voor de openingstreffer zorgde. Met een doelpunt van grote schoonheid liet hij vanaf zo’n twintig meter doelman Pieter Bos kansloos: 1-0.

Aan de andere kant was Ricardo Kip vervolgens dicht bij de gelijkmaker met een droge schuiver, maar zijn inzet ging een meter naast het doel van Diederik Boer. Het was meteen de inleiding voor de verdubbeling van de voorsprong voor Zwolle, want in de daaropvolgende aanval kwam Youness Mokhtar alleen op het Leeuwarder doel af en maakte beheerst de 2-0.

Een klein kwartier voor rust werd de stand nog vervelender voor SC Cambuur. Spits Piotr Parzyszek kon makkelijk intikken in de rebound.

Na de thee stond er een SC Cambuur op het veld met een stuk meer gif en beleving, maar tot doelpunten leidde dit. Lilipaly was misschien nog wel het dichtst bij een treffer nadat Daniels na een knappe actie de bal voorgaf. De Indonesische middenvelder/aanvaller kwam een teenlengte tekort om de eer te redden met een doelpunt.

Het was na ruim een uur spelen uitblinker Youness Mokhtar die ook na rust een Zwols doelpunt liet aantekenen. Na een fraaie voorzet kon hij de bal makkelijk naast Bos schuiven. In de slotfase kreeg Marvin Peersman nog een haast niet te missen kans. De corner van Justin Mathieu was perfect op maat en de inzet van de Belg was niet eens slecht, maar Diederik Boer wist heel knap redding te brengen. Zo bleef het in een matig gevuld stadion bij 4-0.

Voor SC Cambuur is het nu wonden likken en vanaf maandag weer vol gas de laatste twee weken van de voorbereiding benutten. Volgende week vrijdag wordt er nog één keer geoefend voor de start van de Jupiler League. In het eigen Cambuur Stadion (aftrap 19.00 uur) is dan Helmond Sport de tegenstander. Graag tot dan!

Opstelling PEC Zwolle: Diederik Boer; Kingsley Ehizibue, Dirk Marcellis, Philippe Sandler, Bram van Polen (c); Erik Bakker, Ryan Thomas, Mustafa Saymak; Younes Namli, Piotr Parzyszek en Youness Mokhtar

Opstelling SC Cambuur: Pieter Bos; Omar El Baad, Matthew Steenvoorden, Robbert Schilder (c), Marvin Peersman; Darren Rosheuvel, Daan Boerlage (46′ Mathias Schils), Ricardo Kip (46′ Alvin Daniels); Stefano Lilipaly, Martijn Barto en Xander Houtkoop (62′ Justin Mathieu)

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf

Scoreverloop:

8′ Ryan Thomas
19′ Youness Mokhtar
31′ Piotr Parzyszek
63′ Youness Mokhtar

Kaarten: geen

Foto: www.dijksfotografie.com