058-2963300
SC Cambuur vanaf seizoen 2023/2024 in kleding van adidas

SC Cambuur vanaf seizoen 2023/2024 in kleding van adidas

23 februari 2023, 14:05

De spelers en trainers van SC Cambuur dragen vanaf komend seizoen het adidas-logo op de wedstrijd- en trainingskleding. Daarmee keert het merk met de drie iconische strepen terug bij SC Cambuur, zoals dat eind jaren zeventig en tachtig ook het geval was.

De overstap van Craft naar adidas is onderdeel van een vergaande samenwerking met de Badge Groep, eigenaar van onder andere Voetbalshop.nl en kent in eerste instantie een looptijd van vijf seizoenen. De gesprekken over een betrekking in het nieuwe Cambuur Stadion zijn daarnaast in volle gang.

Alle vertegenwoordigende teams, van de jongste jeugd tot en met het eerste elftal, gaan spelen en trainen in de kleding van adidas en de bekendmaking van de nieuwe wedstrijd- en trainingskleding zal na het huidige seizoen zijn.

Ard de Graaf, algemeen directeur van SC Cambuur, is blij met het nieuwe partnership: “Adidas is natuurlijk onmiskenbaar een A-merk en we zijn dan ook trots dat we in de aanloop naar het nieuwe stadion zo’n sterk merk langdurig aan de club hebben weten te binden. Daarnaast wil ik ook graag van de gelegenheid gebruik maken om Craft, onze huidige kledingpartner, te bedanken. We kunnen terugkijken op een fijne en succesvolle samenwerking van meerdere jaren en wensen Craft alle succes in de toekomst.”

Namens Voetbalshop.nl onderstreept oprichter, partner en CCO Roland Heerkens deze woorden: “We werken nu al een aantal jaar heel prettig samen met SC Cambuur op het gebied van merchandising, webshop en de Voetbalshop.nl Leeuwarden-winkel en dit is een even mooie als logische vervolgstap. adidas is natuurlijk een prachtig merk dat goed past bij een volksclub als SC Cambuur en we kijken ernaar uit om de samenwerking voort te zetten en uit te breiden.”

Over adidas
Adi Dassler begon adidas op 18 augustus 1949 omdat hij een verschil wilde maken voor sportieve prestaties. Zeventig jaar later heeft adidas niet alleen een onuitwisbare indruk gemaakt op sport en sporters, maar ook op mode, muziek, cultuur, duurzaamheid en meer. Anno 2023 mag adidas zich één van de marktleiders noemen op het gebied van sportartikelen en sportkleding.

Kijk voor meer informatie over adidas op www.adidas.nl.

Op de foto bekrachtigen Roland Heerkens (Voetbalshop.nl), Ard de Graaf (SC Cambuur) en Rudy Verwoert (partner Voetbalshop.nl Leeuwarden en Drachten) de samenwerking.

Foto: Cambuur Media