058-2963300
SC Cambuur vergaloppeert zich tegen FC Eindhoven

SC Cambuur vergaloppeert zich tegen FC Eindhoven

30 november 2018, 22:54

Cambuur leek in de laatste twee wedstrijden de opgaande lijn te pakken te hebben. Het spel oogde prima, de punten bleven schaars, maar tegen FC Eindhoven zou de kroon op het werk worden gezet. Al na drie minuten moest het scenario bijgesteld worden. Eindhoven kwam voor en Cambuur liep vanaf dat moment achter de feiten aan. Hoewel, na twintig minuten viel wel de gelijkmaker. Kevin van Kippersluis rondde een fraaie aanval doeltreffend af: 1-1. De hoop op een driepunter vervloog alras, want Alvin Daniels (ex-Cambuur) strafte in de 24-ste minuut een lichte aarzeling in de Cambuurdefensie genadeloos af. Het was, voor de zoveelste keer dit seizoen, aan keeper Xavier Mous te danken dat het daar voorlopig bij bleef. FC Eindhoven was feller, sterker in de duels en akelig snel in de omschakeling. De Cambuur-defensie had het moeilijk.

In de tweede helft leek Cambuur de bakens te verzetten. Een pegel van Sai van Wermeskerken ging net over, maar de pit die in de eerste helft ontbrak was er nu, althans aanvankelijk, wel. Mous moest nog wel een vliegend schot van Bourard onschadelijk maken, maar Cambuur was veelvuldig in de zestien van de zuiderburen. Twee keer kreeg Nigel Robertha de kans om de score in elk geval gelijk te trekken, twee keer ging het net mis. Rossi kwam hem vervangen, Hake gooide ook Mbende in de strijd als extra spits. Het mocht niet baten. Integendeel. Eindhoven kwam zelfs op 1-3 toen Jarno Janssen uit een scrimmage na een corner wist te profiteren. Mous behoedde Cambuur in de slotfase voor een nog grotere nederlaag door een penalty te keren en de rebound eveneens te pareren.

Eindhoven boekte de derde zege op rij. Trainer David Nascimento vond dat zijn jongens het heel goed hadden gedaan. ‘We waren de betere ploeg’. René Hake van Cambuur kon dat alleen maar beamen. In het begin heeft Cambuur te veel fouten gemaakt. Hij had gehoopt dat er na de twee gelijke spelen, waarin Cambuur meer had verdiend, er een tandje bijgeschakeld zou worden. Dat gebeurde niet. Cambuur is volgens hem nog goed weggekomen met 1-3. ‘We hebben een hele slechte beurt gemaakt’. Het gevolg is dat de ploeg nu twaalfde staat.

SC Cambuur: Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa, Maulun, Schils (82. Mbende), Mathieu (79. Conraad), Kallon, Robertha (65. Rossi), Van Kippersluis.

FC Eindhoven: Swinkels, Seedorf, Van der Heyden, Essikal, Daniels (90+ Ekangamene), Bourard, Loof, Lopes (82. Klooster), Sam Bruce (72. Kabangu), Janssen, Idzes.

Scheidsrechter Kamphuis.

Scoreverloop 3. 0-1 Lopes; 30. 1-1 Van Kippersluis; 24. 1-2 Daniels; 79. 1-3 Janssen.

Kaarten geel Van der Heyden, Bourard, Idzes, Seedorf (Eindhoven) Van Kippersluis, Rossie en Conraad (Cambuur)

Man of the match Xavier Mous kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek.

Toeschouwers 6822

Wedstrijdsponsor: De Friesland Zorgverzekeraar, Leeuwarden
Balsponsor: Auto Joure XL
Aanvoerdersbandsponsor: Autobedrijf Sjoerd Hengst, Leeuwarden

Volgende thuiswedstrijd vrijdag 14 december om 20.00 uur tegen FC Twente.

Foto: www.dijksfotografie.nl