058-2963300
SC Cambuur vergeet te scoren in eigen huis tegen N.E.C.

SC Cambuur vergeet te scoren in eigen huis tegen N.E.C.

1 november 2019, 22:33

De eerste voetbalavond in de maand november zou hoe dan ook een bijzondere worden en dat heeft alles te maken met het overlijden van clubman en jarenlang sponsor Rienk Waaksma. De rouwbanden, het fraaie spandoek en vooral het klaterende applaus in de 12e minuut waren indrukwekkend. Al met al een gepast eerbetoon voor een mooi mens die enorm gemist gaat worden.

Een dergelijk trieste gebeurtenis laat altijd maar weer zien hoe onbelangrijk voetbal eigenlijk is en hoe weinig tijd er is om daar echt bij stil te staan. Want er werd ook vanavond ‘gewoon’ gevoetbald in het Cambuur Stadion en het affiche loog er niet om: de koploper van de Keuken Kampioen Divisie (SC Cambuur) tegen de koploper van de 2e periode (N.E.C. Nijmegen). Het verwachte spektakel bleef echter uit, al was het een klein wonder dat er geen doelpunten vielen.

Moeizaam, stroef, stroperig. Je kunt veel woorden bedenken om de eerste helft te omschrijven, maar deze drie dekken wel behoorlijk de lading. De bezoekers maakten het veld zeer klein, hielden de rijen gesloten, waardoor er maar weinig ruimte voor SC Cambuur was om te voetballen.

Dat was goed terug te zien in het aantal kansen, want voor beide partijen vielen er maar weinig doelpogingen te noteren. SC Cambuur had eerst met Mees Hoedemkaers en later Jamie Jacobs, die vrij kwam na een zeer fraaie aanval over meerdere schijven, nog de beste kansen, maar doelman Brandenhorst liet keer op keer zien dat hij kan keepen.

SC Cambuur moest in het eerste bedrijf nog een tegenvaller verwerken, toen Jordy van Deelen na een stevig duel niet verder kon. Zonder op de zaken vooruit te lopen zag dat er niet goed uit voor de rechtsback. Hij werd vervangen door Doke Schmidt, die met een aantal puike acties indruk maakte.

Na de thee zagen de bijna 9000 supporters in het Cambuur Stadion een beter Cambuur, dat met prima positiespel en iets meer lef wel tot kansen wist te komen. Achtereenvolgens Mühren, Sambissa, Maulun, Mac-Intosch en Bangura kwamen allemaal in kansrijke positie voor het Nijmeegse doel, maar het was zo’n avond waarop het niet mocht.

Had N.E.C. dan helemaal geen kansen in de tweede helft? Wel degelijk, al waren dat er een stuk minder en mag je op basis daarvan concluderen dat de geel-blauwen meer hadden verdiend vanavond. Overigens moet er nog wel een eervolle vermelding worden gemaakt van Sonny Stevens, want de Cambuur-goalie had zonder twijfel de fraaiste redding van de avond in huis. Het was Okita die vrij kon koppen en Stevens moest daarbij veranderen van richting en katachtig duiken om de 0-1 te voorkomen. Zo eindigde een niet eens onvermakelijk duel van een hoog niveau met dezelfde stand als bij het eerste fluitsignaal: 0-0.

Volgende week komen de mannen van Henk de Jong opnieuw in actie. In het verre Kerkrade is dan op de vrijdagavond Roda JC de tegenstander.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Van Deelen (20’ Schmidt), Mac-Intosch, Schouten (C), Sambissa; Hoedemakers, Maulun, Jacobs; Antonia (67’ Bangura), Mühren en Oratmangoen (80’ Paulissen)

Opstelling N.E.C. Nijmegen: Brandenhorst; Van Rooij, Van Eijden, Sturing, Kuipers; Van de Looi, Van Landschoot (70’ Musamba), Dijkstra; Okita, Flemming en Romeny (81’ Velikonja)

Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Gele kaarten: Oratmangoen

Supporters aanwezig: 8.675

Scoreverloop: –

Holland Casino Leeuwarden Man of the Match: Mees Hoedemakers

Wedstrijdsponsor: Orange Gas
Balsponsor:
Orange Gas
Aanvoerdersbandsponsor:
Orange Gas

Foto: www.cambuurimages.nl