058-2963300
SC Cambuur verliest nipt van Jong Ajax in zeer vermakelijk duel

SC Cambuur verliest nipt van Jong Ajax in zeer vermakelijk duel

26 juli 2019, 22:12

Het is alweer voor het vierde achtereenvolgende jaar dat SC Cambuur een wedstrijd in de voorbereiding afwerkt in Franeker en daarmee mag je stellen dat een traditie in ere is hersteld. En dat is niet voor niks. Als altijd was SC Franeker weer een uitmuntende gastheer met ondanks de uitdagende weersomstandigheden een prima grasmat.

Tegenstander vanavond aan het Jan Rodenhuisplein was de Keuken Kampioen Divisie kampioen van 2 jaar geleden: Jong Ajax. Een ploeg die barst van het talent met Gravenberch, Scherpen en Kühn als bekendste namen. Lieten de jonge Ajacieden dit vanavond ook zien? Zonder meer. Maar SC Cambuur gaf uitstekend partij, domineerde grote delen van de wedstrijd en had op basis van de kansen in de eerste helft meer moeten maken. Het was daardoor dat Jong Ajax het zeer vermakelijke duel met 1-2 wist te winnen.

Wie vanwege de verzengde hitte een partij zomeravond voetbal had verwacht kon er niet verder naast zitten. Van begin af aan werd er met een enorm hoog tempo gespeeld en viel er voor beide goals al snel gevaar te noteren. Het eerste doelpunt van de wedstrijd liet dan ook niet lang op zich wachten toen Victor Jensen de bal voor het intikken kreeg.

Lang konden de Amsterdammers niet van deze voorsprong genieten, want na een weergaloze aanval kopte Jamie Jacobs de voorzet van Jordy van Deelen zo’n 2 minuten later knap en onberispelijk binnen. Het zou het startschot zijn van een sterke periode van de mannen van Henk de Jong die er lustig op los combineerden en via Mühren en opnieuw Jacobs op voorsprong hadden moeten komen.

Zoals zo vaak in het voetbal valt het doelpunt bij het uitblijven van het verzilveren van die kansen aan de andere kant. En zo ook nu. Het was wederom Victor Jensen die een foutje in de Leeuwarder defensie genadeloos afstrafte 1-2.

Die 1-2 was zowel de rust als eindstand, maar dat wil niet zeggen dat er geen kansen op meer waren na de theepauze. Zoals Henk de Jong na afloop terecht opmerkte had het ook 5-5 kunnen worden en dat zegt iets over de mogelijkheden die aan beide kanten niet werden benut. De debuterende Sonny Stevens maakte wat dat betreft een prima indruk en dat geldt eigenlijk ook voor Doke Schmidt en Ragnar Oratmangoen. Alle drie toonden ze meerdere malen hun klasse en dat is een veelbelovende constatering voor het komende seizoen.

Zoals gezegd werd er niet meer gescoord in Franeker en zo kregen de 1500 aanwezige toeschouwers een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld met Jong Ajax als uiteindelijke winnaar.

Morgen belooft het weer een mooie Cambuur-dag te worden, want dan staat vanaf 12.00 uur de Open Dag op het programma. Iedereen is dan van harte welkom om het stadion te bezichtigen en de spelers en trainers te ontmoeten. Graag tot dan!

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Van Deelen, Mac-Intosch (69’ Van der Kaap), Schouten (c), Sambissa (46’ Schmidt); Akoy (46’ Hoedemakers), Jacobs (84’ Bouman), Paulissen (75’ Bangura); Kallon, Mühren en Korte (46’ Oratmangoen)

Opstelling Jong Ajax: Scherpen, Jurrien Timber, Solomons, Kemper, Douglas, Quinten Timber, Kühn, Gravenberch, Traore, Jensen en Danilo

Scoreverloop:
13’ Jensen
15’ Jacobs
38’ Jensen

Foto: www.cambuurimages.nl