058-2963300
SC Cambuur verliest oefenduel tegen PEC Zwolle

19 juli 2019, 17:09

Over exact drie weken begint voor SC Cambuur in Doetinchem de competitie met een uitwedstrijd tegen de Superboeren van De Graafschap. In voorbereiding hierop kwamen de manschappen van Henk de Jong en Sandor van der Heide eerder vanmiddag in actie tegen eredivisionist PEC Zwolle. In het oefenduel dat in het Zwolse MAC3PARK stadion achter gesloten deuren plaatsvond maakte Giovanni Korte zijn eerste officiële minuten in ons mooie shirt. Hij verving in de 69e minuut Robert Mühren. Bij de Zwollenaren die dit seizoen onder leiding staan van John Stegeman begonnen Xavier Mous en Sai van Wermeskerken op de bank. De Leeuwarders verloren na een ruststand van 2-1 deze eerste serieuze test tegen een andere BVO uiteindelijk met 4-1.

Cambuur begon sterk aan dit besloten oefenduel en leek al vroeg te worden beloond. Echter, een vrije kopkans van Eric Schouten ging net naast het doel. Mitchel Paulissen en Robert Mühren kregen in de eerste helft eveneens kansen om de score te openen. Aan de andere kant kreeg Vito van Crooij een bijna niet te missen kans, maar ook hij had het vizier nog niet volledig op scherp. In de 23e minuut kwam Cambuur terecht op voorsprong. Robert Mühren schoot uit een pass van Stanley Akoy diagonaal de 0-1 binnen. Een prima opsteker voor de mannen van Henk de Jong. Het was jammer dat Iliass Bel Hassani vlak voor het rustsignaal kort achter elkaar tweemaal doeltreffend was, waardoor Cambuur ondanks een prima eerste helft toch met een achterstand de kleedkamers opzocht.

Direct na rust raakte Eric Schouten – die eerder in de oefencampagne  al trefzeker was – uit een hoekschop met een kopbal de paal. In de loop van de tweede helft liep de thuisploeg uit naar een 4-1 voorsprong. Eerst gleed de ingevallen Stanley Elbers in de 69e minuut een voorzet van Bel Hassani binnen, waarna Dennis Johnson vijf minuten later met een individuele actie de 4-1 binnenschoot. Dit was eveneens de eindstand.

Morgen staat de jaarlijkse Open Dag op het programma. Vanaf 12.00 uur gaan alle deuren van het Cambuur stadion open en zijn er in en rondom het stadion volop activiteiten voor jong en oud. De volgende krachtmeting is volgende week vrijdag als Cambuur in Franeker tegen Jong Ajax oefent.

Opstelling PEC Zwolle: Michael Zetterer, Etïenne Reijnen, Yuta Nakayama (85. Sam Kersten), Kenneth Paal (60. Sai van Wermeskerken), Pelle Clement (81. Dean Huiberts), Gustavo Hamer, Clint Leemans (46. Rick Dekker), Iliass Bel Hassani, Vito van Crooij (46. Stanley Elbers), Lennart Thij (72. Zian Flemming), Dennis Johnsen

Opstelling SC Cambuur: Pieter Bos, Jordy van Deelen, Erik Schouten, Kellian van der Kaap, David Sambissa (60. Alex Bangura), Robin Maulun, Jamie Jacobs, Stanley Akoy (60. Daniel Bouman), Mitchel Paulissen, Robert Mühren (69. Giovanni Korte), Nigel Robertha

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof