058-2963300
SC Cambuur verslaat Borussia Dortmund II in vriendschappelijk onderonsje

SC Cambuur verslaat Borussia Dortmund II in vriendschappelijk onderonsje

11 november 2021, 16:34

Op de velden van SV Wissel in het Gelderse Epe -inmiddels welbekend terrein voor de geel-blauwen, aangezien op deze locatie in het (recente) verleden meerdere trainingskampen zijn afgewerkt- nam SC Cambuur het vanmiddag in vriendschappelijk verband op tegen het tweede elftal van de Duitse topclub Borussia Dortmund. De talentenploeg van Die Schwarzgelben mag sinds dit seizoen haar kunsten vertonen op het derde niveau van de Duitse voetbalpiramide (de 3. Liga) en staat na vijftien speelronden op het elfde stek in die competitie. Op de Veluwe was het echter de trotse nummer acht van de Eredivisie die aan het langste eind trok door een doelpunt al vroeg in de partij.

In Epe waren er echter niet alleen maar basisplekken ingeruimd voor de vaste spelers van Borussia Dortmund II, maar ook voor een aantal vaste krachten van het eerste elftal. Zo stonden het Braziliaanse talent Reinier, gehuurd van Real Madrid, Felix Passlack en Steffen Tigges (de vervanger van de geblesseerd geraakte Noorse superspits Erling Braut Haaland) aan de aftrap. Bij SC Cambuur deed trainer Henk de Jong van meet af aan een beroep op spelers die voornamelijk op de reservebank hadden plaatsgenomen tijdens de afgelopen weken. Daarnaast mocht Michael Breij voor het eerst sinds zijn terugkeer bij de selectie weer de nodige minuten maken.

Diezelfde Michael Breij was al vroeg in het eerste bedrijf verantwoordelijk voor de openingstreffer (en zo zou later blijken enige treffer) van het duel. Na een fout in de opbouw van Dortmund wist de flankspeler de bal in het lege doel te plaatsen. SC Cambuur kreeg vervolgens kansen op meer treffers via Issa Kallon (afstandsschot) en Mitchel Paulissen (stift), maar beide heren waren onfortuinlijk in de afronding. Gaandeweg de eerste helft voerden de Duitsers de druk verder op en dat zorgde ervoor dat de opbouw bij de geel-blauwen moeizamer kwam te verlopen. Echter, tot grote uitgespeelde kansen leidde dit niet en dat was vooral te danken aan de uitstekend functionerende geel-blauwe defensie.

In het tweede bedrijf voerde Borussia een aantal wisselingen door, terwijl de Leeuwarders op het uur spelen nieuw elan in de ploeg brachten. Ook na de thee waren het de Duitsers die aandrongen op een treffer, maar wederom hield SC Cambuur de rijen achterin goed gesloten. En ook Pieter Bos stond telkens zijn mannetje, ook toen aanvaller Steffen Tigges een snoeihard schot in de richting van het net afvuurde. Aan de andere zijde leek Tom Boere richting het einde van de tweede helft ook zijn doelpuntje mee te pikken, maar via doelman Drljaca en de deklat ging de poging over het doel. Het bleek tevens de laatste echte grote mogelijkheid van het duel en daardoor wist SC Cambuur een knappe zege te boeken op de Duitse derdedivisionist.

Voor de spelers en stafleden van SC Cambuur staan er na deze oefenpartij een aantal welverdiende vrije dagen op het programma. Vanaf volgende week dinsdag beginnen de voorbereidingen op het eerstvolgende duel (het treffen met FC Utrecht in eigen huis op zondag 21 november vanaf 20.00 uur) in competitieverband.

Opstelling SC Cambuur: Pieter Bos; Jhondly van der Meer (60’ Doke Schmidt), Calvin Mac-Intosch, Erik Schouten (C), Maxim Gullit; Michael Breij, Jasper ter Heide (60’ Mees Hoedemakers), Mitchel Paulissen; Sam Hendriks, Tom Boere en Issa Kallon (60’ Jamie Jacobs)

Opstelling Borussia Dortmund II: Stefan Drljaca; Lennard Maloney (85’ Kamal Bafounta), Niklas Dams (C), Soumaila Coulibaly (60’ Albin Thaqi); Felix Passlack (60’ Haymenn Bah-Traore), Marco Hober (46’ Immanuel Pherai), Antonios Papadopoulos (85’ Maik Amedick), Cebrails Makreckis (46’ Guille Bueno); Ted Tattermusch (46’ Timo Bornemann), Steffen Tigges en Reinier (70’ Florian Krebs)

Scoreverloop:
5’ 1-0, Michael Breij

Foto: www.dijksmedia.nl