058-2963300
SC Cambuur verslaat Eredivisionist PEC Zwolle in oefenwedstrijd

6 oktober 2016, 17:01

Vanwege het interlandweekend speelde SC Cambuur donderdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Eredivisionist PEC Zwolle. Het duel, dat werd afgewerkt in het MAC³PARK Stadion, eindigde in een 1-2 overwinning voor de ploeg uit Leeuwarden door doelpunten van Martijn Barto en Jergé Hoefdraad.

In de openingsfase was het Thanasis Karagounis die namens PEC al vroeg de grootste kans van de eerste helft kreeg. Zijn schot van afstand belandde op de binnenkant van de paal. Een minuut na deze kans verliet Ninos Gouriye uit voorzorg het veld. Na de openingsfase nam Cambuur het initiatief over en kreeg het via Hoefdraad, Conraad en Houtkoop een paar goede kansen. Hieruit werd echter niet gescoord door goed optreden van doelman Begois.

Het speelbeeld van de tweede helft veranderde niet veel, alleen werden de kansen nu wel benut. Na twintig minuten spelen was het Martijn Barto die de score opende met een schot van afstand. Ondanks deze verdiende voorsprong, wist Cambuur niet te voorkomen dat PEC even later de gelijkmaker wist te maken. Een te korte terugspeelbal werd afgestraft door Hachim Mastour. Een minuut later was het echter alweer raak voor de ploeg van Rob Maas. Een steekpass van Martijn Barto belandde voor de voeten van Jergé Hoefdraad, die beheerst afrondde. Met deze treffer werd de eindstand bepaald op 1-2 voor SC Cambuur.

Opstelling SC Cambuur: Harm Zeinstra, Jordy van Deelen (61. Djavan Anderson), Matthew Steenvoorden (46. Gino Bosz), Delvechio Blackson, Marvin Peersman, Erik Bakker (78. Noureddine Boutzamar), Jergé Hoefdraad, Danny Bakker (85. Rochendy Constansia), Ninos Gouriye (9. Tyrone Conraad, 61. Sander van de Streek), Martijn Barto, Xander Houtkoop.

Opstelling PEC Zwolle: Kevin Begois, Bart Schenkeveld, Philippe Sandler, Ted van de Pavert, Django Warmerdam, Danny Holla, Wout Brama, Mustafa Saymak, Thanasis Karagounis, Queensy Menig, Anass Achahbar.