058-2963300
SC Cambuur versterkt zich met verdediger Sven Nieuwpoort

SC Cambuur versterkt zich met verdediger Sven Nieuwpoort

28 augustus 2019, 9:30

In de laatste volledige week dat de transfermarkt is geopend heeft SC Cambuur zich per direct versterkt met Sven Nieuwpoort. De 26-jarige centrale verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor één seizoen.

Nieuwpoort is een voormalig Nederlands jeugdinternational met ruim 200 wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam (waarvan 45 in de Eredivisie). De 1,91 cm lange verdediger doorliep de jeugdopleiding van Ajax en kwam vervolgens uit voor respectievelijk Almere City FC, Go Ahead Eagles en De Graafschap. Met die laatste club dwong hij in het seizoen 2017/2018 als aanvoerder en onbetwiste basisspeler promotie af naar de Eredivisie.

Technisch manager Foeke Booy over de komst van Nieuwpoort: “Sven is een leiderstype en beschikt, ondanks dat hij nog maar 26 is, al over behoorlijk veel ervaring. Hij heeft brengt fysieke kracht, maar ook voetballend vermogen van achteruit. Daarmee heeft de technische staf meer opties voor de laatste linie. Hij heeft bovendien eerder met succes met Henk de Jong en Sandor van der Heide samengewerkt en we weten daarom dat hij ook als persoon goed bij de club past.”

Welkom en veel succes in het geel-blauw Sven!

Foto: www.cambuurimages.nl