058-2963300
SC Cambuur vrijdag zonder supporters naar Roda JC

SC Cambuur vrijdag zonder supporters naar Roda JC

29 april 2024, 11:30

Het uitvak in het Parkstad Limburg Stadion zal leeg blijven aanstaande vrijdag bij het duel tussen Roda JC en SC Cambuur. In overleg met de verschillende supportersverenigingen is besloten om geen kaartverkoop te organiseren voor deze uitwedstrijd. Dit heeft te maken met de supportersonvriendelijke voorwaarden die door de lokale driehoek zijn gesteld. Ook het bestuur van de club zal niet afreizen naar Limburg.

Het uitduel met Roda JC is op last van de lokale driehoek in Kerkrade alleen te bezoeken middels een verplichte buscombi, met na afloop van de wedstrijd een ophoudprocedure. Dit betekent dat supporters het uitvak niet direct mogen verlaten. De ervaring van clubs die onlangs een bezoek hebben gebracht aan Roda JC leert dat uitsupporters minstens een uur moeten wachten voordat zij de lange reis naar huis mogen maken.

SC Cambuur en de supportersverenigingen zijn niet te spreken over deze supportersonvriendelijke maatregelen en na uitvoerig overleg is daarom besloten geen kaarten voor de wedstrijd af te nemen en met minimale afvaardiging (alleen de selectie, staf en het mediateam) de reis naar Kerkrade te maken.

Foto: www.dijksmedia.nl