058-2963300
SC Cambuur weer onderuit in Limburg

SC Cambuur weer onderuit in Limburg

30 september 2016, 22:16

Wederom stond er voor Cambuur vanavond een wedstrijd in het diepe, verre Zuiden op de speelkalender. Maakten de manschappen van hoofdtrainer Rob Maas dit seizoen al hun opwachting in Venlo en Sittard, vanavond vormde stadion De Geusselt in Maastricht het decor voor het treffen tussen MVV en Cambuur. De statistieken van deze wedstrijden op vreemde bodem gaven weinig hoop op een goed resultaat, want tot op heden bleven de Leeuwarders in al de uitwedstrijden in Limburg telkenmale met lege handen achter. In de voorbeschouwing op deze wedstrijd gaf Rob Maas dan ook aan dat het zeker weer tijd werd om een uitwedstrijd winnend af te sluiten. Dit lukte helaas vanavond weer niet, want Cambuur verloor na bij rust nog met 0-1 te hebben voorgestaan uiteindelijk met 2-1.

Op voorhand een interessante tweestrijd tussen de huidige nummers 6 en 9 van de ranglijst. MVV Maastricht maakte nog een kansje op het winnen van de eerste periodetitel, terwijl Cambuur er alles aan gelegen was om aansluiting bij de top van de Jupiler League te vinden. Met Ninos Gouriye vanaf de rechterflank weer in de startopstelling was het aftasten in de beginfase. Veelvuldig balbezit voor een fel spelend Cambuur, terwijl de Sterrendragers op de counter loerden. Na bijna een kwartier kreeg Jergé Hoefdraad na een prima steekpass van Ricardo Kip de eerste, echte mogelijkheid om de score te openen. Maar de Maastrichtse verdediging wist dit te voorkomen. In de 36e minuut waren de rollen omgedraaid. Nu stuurde Jergé Hoefdraad op zijn beurt Ricardo Kip de diepte in die met een prachtig lobje de 0-1 op het scorebord zette. Een op dat moment verdiende voorsprong die tot aan de rust intact bleef.

Na rust werd de stand al vrij vlot gelijkgetrokken. Vanuit het niets strafte Joeri Schroijen een verdedigingsfout van Djavan Anderson genadeloos af. Volstrekt onnodig, maar dat deerde niemand in de Limburgse hoofdstad. Cambuur hielp de thuisploeg weer terug in het zadel, us MVV’ke putte zelfs moed uit deze gelijkmaker. Met het inbrengen van Martijn Barto kwam het venijn weer terug in de ploeg en creëerden de Leeuwarders een aantal fraaie kansen, maar slaagde het er niet in om doel te treffen. En zoals wel vaker sloeg het noodlot vlak voor het einde van de wedstrijd toe. De ingevallen Dyon Gijzen kopte de thuisploeg in de 89e minuut naar een 2-1 voorsprong, waardoor Cambuur weer met lege handen achterbleef.

Zo leed Cambuur in het Zuiden weer een gevoelig verlies en kan de ploeg zich pas over 2 weken revancheren. Na de interlandperiode wacht weer een verre uitwedstrijd. Op 14 oktober a.s. is namelijk FC Den Bosch de volgende tegenstander.

Opstelling MVV Maastricht: Bo Geens, Nick Kuipers, Steven Pereira, Alessandro Ciranni, Joeri Schroijen, Pieter Nys, Ricardo Ippel, Florian Loshaj, Leroy Labylle, Luis Pedro (73. Dyon Gijzen), Thomas Verheydt (91. Stefan O’Connor)

Opstelling SC Cambuur: Leonard Nienhuis, Djavan Anderson, Matthew Steenvoorden, Chiro N’Toko, Marvin Peersman, Erik Bakker, Sander van de Streek, Jamiro Monteiro, Ricardo Kip, Jergé Hoefdraad, Ninos Gouriye (73. Martijn Barto)

Scheidrechter: Allard Lindhout

Gele kaarten: Luis Pedro (MVV Maastricht)

Aantal toeschouwers: 4.427

Fotografie: www.dijkfotografie.com