058-2963300
SC Cambuur weerstaat aanval van koploper N.E.C.

SC Cambuur weerstaat aanval van koploper N.E.C.

16 maart 2018, 23:04

SC Cambuur is de ‘week van de zware opponenten’ uitstekend doorgekomen. Vijf punten uit drie wedstrijden, alle drie tegen clubs die boven de mannen van René Hake staan. De club heeft de stijgende lijn qua spel te pakken. De 1-1 tegen N.E.C. Nijmegen was daar het bewijs van. De trotse koploper werd meer dan aardig partij gegeven. Wat heet? Cambuur was gelijkwaardig aan de ploeg uit de oudste stad van ons land, bij vlagen zelfs de meerdere, maar eveneens bij de vlagen ook de mindere.

Het was een boeiend duel, hoogstaand ook. Het was de beste wedstrijd van Cambuur van dit seizoen. Dit biedt perspectief, al staat er vrijdag weer een duel tegen een topclub uit de Jupiler League op de agenda: Fortuna Sittard. Uit nog wel. Dat is toch even anders, want de steun van de Cambuur-aanhang was tegen N.E.C. voorbeeldig  en stimulerend. De bittere kou werd op die manier naar de achtergrond gedreven. Bovendien het ene puntje bracht Cambuur een plekje hoger. We staan nu twaalfde, eigenlijk tiende want Jong Ajax en Jong PSV tellen niet aan het eind van de rit.

Er waren van meet af aan kansen over en weer. N.E.C. leek wat gemakkelijker te voetballen, maar Cambuur zette daar een stuk onverzettelijkheid tegenover, goed voor de balans op de weegschaal. De wederom attent en gedurfd keepende Erik Cummins blesseerde zich en leek de arena te moeten verlaten, maar “een pilletje erin,” aldus Hake en het was klaar.

Cambuur begon, zoals je van een thuisclub mag verwachten: aanvallend. N.E.C. nam halverwege de eerste helft wel het initiatief enigszins zonder te domineren. In de 42e minuut was het wel raak: 0-1 door Achahbar. Nog voor het einde van de eerste 45 minuten kreeg Cambuur twee keer de kans om voor de gelijkmaker te zorgen. Justin Mathieu kwam twee keer voor keeper Delle, maar was even zo veel keer de baas.

Het was uitstel van executie. De pauze was nauwelijks afgelopen of de 1-1 was een feit. Een perfecte pass  van de opnieuw uitblinkende Daniel Crowley bereikte Jordy van Deelen. Zijn schot was schitterend en te machtig voor de goalie. Cummins moest nadien nog even flink aan de bak. Aan de andere kant manifesteerde Crowley zich nog een keer nadrukkelijk. Hij peerde op de lat. Zo ging het nog een keer op en neer. Daan Boerlage had nog een inzet op zijn schoen, maar die ging net naast. De Nijmegen Eendracht Combinatie kwam nog eens dreigend door, maar het schot ging millimeters voor het Cambuur-doel langs.

De beide trainers  hadden graag een goaltje meer gezien, maar konden uiteindelijk tevreden zijn met een puntje. “Een aantrekkelijke wedstrijd tussen twee ploegen die wilden voetballen”,aldus Pepijn Lijnders van de bezoekers. Hake: “Wij kunnen leven met het gelijke spel”.

SC Cambuur: Cummins; Van Wermeskerken, Schilder, Van der Laan, Van Deelen; Crowley, Boerlage, Kip (82. Rosheuvel), Daniels (59. Kallon), Barto, Mathieu (59 Van Kippersluis)

NEC Nijmegen: Delle, Joppen, Verdonk, Dijkstra, Achahbar, Groeneveld, Golla, Kadioglu, Langil, Sturing, Breinburg

Scheidsrechter: Kamphuis

Scoreverloop: 42. 0-1 Achahbar; 50. 1-1 Van Deelen

Gele kaarten: Crowley (SC Cambuur), Groeneveld (N.E.C.)

Man of the Match: Jordy van Deelen kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek

Toeschouwers: 7.262

Wedstrijdsponsor: Makelaardij Friesland, Leeuwarden

Balsponsor: Nivo Noord, Leeuwarden

Aanvoerdersbandsponsor: Taxicentrale Waaksma, Kootstertille

Volgende thuiswedstrijd: vrijdag 30 maart om 20.00 uur tegen FC Volendam.

Foto: www.dijksfotografie.nl