058-2963300
SC Cambuur weet in boeiend voetbalgevecht niet te stunten tegen Feyenoord

SC Cambuur weet in boeiend voetbalgevecht niet te stunten tegen Feyenoord

24 oktober 2021, 17:24

SC Cambuur – Feyenoord. Het is zo’n affiche waar je als liefhebber van voetbalromantiek van gaat smullen en eindelijk staat hij na zes lange jaren weer op de agenda aan het Cambuurplein. Met Arne Slot, Dennis van der Ree, Sipke Hulshoff en Mark Diemers in de gelederen heeft men in Rotterdam-zuid bovendien een hoog Cambuur gehalte en dat is altijd een fijne constatering. Het werd dus een warm weerzien met oude bekenden, maar op het veld was daar uiteraard geen sprake van. Daar werd het een boeiend voetbalgevecht dat spannend bleef tot het einde en met Feyenoord als nipte winnaar: 2-3.

Nog nooit in de 57-jarige clubhistorie wist SC Cambuur van Feyenoord te winnen in een officiële ontmoeting en in de jacht daarop kon hoofdtrainer Henk de Jong weer beschikken over Alex Bangura. Hij keerde terug van een schorsing en daardoor werd David Sambissa liefst twee linies naar voren geschoven. Op de rechterflank was hij de vervanger van de door ziekte afwezige Michael Breij.

Die zal vanuit huis flink hebben gejuicht toen hij de 10.000 aanwezige supporters in het uitverkochte Cambuur Stadion in de 23e minuut compleet uit zijn dak zag gaan. Het was diezelfde David Sambissa die de bal kreeg op rechts -na een fraaie solo van Issa Kallon- en door de overlap van Doke Schmidt een klein gaatje zag voor een schot met zijn linkerbeen. Het paste allemaal precies en de 0-1 was een feit.

Lang genieten van de voorsprong was er echter niet bij want precies twee minuten en twintig seconden later was het alweer raak aan de andere kant. Uit wat eigenlijk nauwelijks een kans te noemen was kopte Bryan Linssen van rond de strafschopstip heel knap raak en daarmee was de stand weer gelijk.

Na een fraai eerbetoon in de 42e minuut voor de ernstig zieke supporter Patrick leken we af te steven op een gelijke stand bij de rust, maar niets was minder waar. Uit een onoplettend bij een ingooi kon Til de bal terugleggen op Aursnes en die wist via de binnenkant van de paal raak te schieten. Het was zijn eerste treffer in het shirt van Feyenoord, maar het was voor SC Cambuur vooral een heel vervelend moment om op achterstand te komen.

Daar trok SC Cambuur zich echter weinig van aan en met veel energie en enig opportunisme gingen de geelhemden op jacht naar de gelijkmaker en die zou er ook al snel komen. Het was opnieuw David Sambissa die daarvoor zou zorgen, maar een eervolle vermelding moet hiervoor zeker naar Jamie Jacobs die hem met een fijne pass de diepte in stuurde. Sambissa bleef op zijn beurt vervolgens ijzig kalm en met de binnenkant van zijn voet verschalkte hij de doelman van het Nederlands Elftal.

Niet veel later had het zelfs nog mooier kunnen worden toen SC Cambuur uit een nieuwe aanval Tom Boere vrij kreeg op een plek waar je dat graag wil: in de zestienmeter. Hij had misschien nog wel meer tijd dan hij zelf doorhand maar besloot in één keer te schieten. Op zichzelf geen slechte keuze, ware het niet dat de bal net naast het doel van Justin Bijlow werd geschoten.

Het was dé kans voor SC Cambuur om op voorsprong te komen en daarmee het stadion helemaal in de fik te steken. Het tegenovergestelde gebeurde, zoals dat vaker het geval is tegen de topclubs. Niet SC Cambuur, maar Feyenoord zou op voorsprong komen en dit keer was het linksback Malacia die mocht opstomen, nog meer opstomen en uiteindelijk uithalen. Zijn harde schot vloog de kruising in en daarmee was de voorsprong voor de bezoekers opnieuw een feit.

SC Cambuur probeerde het nog wel, deed er zelfs alles aan met een waar slotoffensief met Uldrikis en Hendriks in de punt, maar het mocht niet baten. Het zat er vanmiddag zeker in en met iets meer fortuin was minimaal een punt zeker mogelijk geweest, maar uiteindelijk was het toch Feyenoord dat als winnaar van het veld stapte.

Komende donderdag (aftrap 18.45 uur) is het bekervoetbal geblazen. Op sportpark De Toekomst gaat de ploeg van Henk de Jong de degens kruisen met de amateurs van AFC Ajax.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch (77’ Hendriks), Schouten (C) (61’ Tol), Bangura; Hoedemakers, Jacobs (77’ Paulissen), Maulun (72’ Krastev); Sambissa, Boere (72’ Uldrikis) en Kallon

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Kökcü (84’ Geertruida); Toornstra (C), Linssen en Sinisterra (90+3’ Nelson)

Scheidsrechter:
Bas Nijhuis
VAR: Alex Bos

Scoreverloop:
23’ 1-0, Sambissa
25’ 1-1, Linssen
45’ 1-2, Aursnes
49’ 2-2, Sambissa
58’ 2-3, Malacia

Gele kaarten: Toornstra (Feyenoord) en Bangura

Aanwezige supporters: 10.000

Wedstrijdsponsor: Spar Franeker
Balsponsor: Bidfood
Aanvoerdersbandsponsor: Talsma Shipyards

Foto: www.dijksmedia.nl