058-2963300

SC Cambuur weet tegen NAC Breda niet te overtuigen

6 december 2014, 22:17

Op zondag 4 augustus 2013 maakte SC Cambuur na jaren van diepe dalen en iets minder hoge toppen eindelijk haar vurig gewenste comeback in de Eredivisie. De Noad Advendo Combinatie (NAC) uit Breda was toen de eerste tegenstander. Ook vanavond waren de Bredanaars weer te gast in het Cambuur Stadion. Waar het bij Cambuur de laatste jaren op sportief, bestuurlijk en financieel gebied crescendo gaat – de ploeg van Henk de Jong wordt tot op heden zelf de revelatie van het seizoen genoemd – is het de laatste tijd in Breda verre een oase van rust. De Parel van het Zuiden maakt zware tijden mee, dat een climax vond in een ruime thuisnederlaag tegen FC Utrecht. Het was afgelopen zaterdag zelf zo onrustig in en rondom het Rat Verlegh Stadion dat de traditionele ontmoeting met de pers na afloop geen doorgang kon vinden. Het was dan ook geen verrassing dat de bookmakers Cambuur als winnaar tipten, maar trainer Henk de Jong had vooraf gewaarschuwd voor al te veel optimisme. Een kat in het nauw kan immers rare sprongen maken. Dat bleek ook vanavond, want na een matte vertoning bleef Cambuur met lege handen achter. De 0-1 nederlaag zorgde er namelijk voor dat Cambuur wederom een thuiswedstrijd verloor en met een enorme brok frustratie achterbleef.

Als vanzelfsprekend weer in een nagenoeg afgeladen stadion floot om 19.45 uur de vanavond in de Eredivisie debuterende Siemen Mulder voor de aftrap van dit belangrijke duel. De thuisploeg begon voortvarend aan het duel, maar gaandeweg de eerste helft raakte de wedstrijd meer in evenwicht. Veel slordigheden, foute passes aan de kant van Cambuur leidde tot tamelijk veel onrust en enkele hachelijke momenten voor de goal van Leonard Nienhuis. De 0-1 uit een kopbal van Erik Falkenburg in de 27e minuut was dan ook een logisch gevolg hiervan. Cambuur pakte het daarna goed op, mocht de bal in eigen huis hebben, zette druk naar voren en met name Albert Rusnák was regelmatig een plaag voor het elftal van Eric Hellemons. Echter echt gevaarlijk werden de Leeuwarders niet, waardoor de thuisploeg de kleedkamer met een teleurstellende 0-1 achterstand opzocht.

Na rust slaagde Cambuur er niet in de wedstrijd een andere wending te geven. Een bijna identiek wedstrijdbeeld als in de eerste 45 minuten. Een Cambuur dat hartstochtelijk aanviel zonder overigens gevaarlijk te worden en NAC Breda dat loerde op de counter. De wedstrijd zat op slot en Cambuur ‘gokte’ op een individuele actie van Albert Rusnák. Het ontbeerde de manschappen van Henk de Jong ook een beetje aan geluk, de bal viel steeds verkeerd en NAC kon hierdoor redelijk eenvoudig overeind blijven. Zo boekten de West-Brabander een nuttige zege, maar de andere kant van de medaille was dat dit resultaat voor heel Leeuwarden en omgeving een enorme tegenvaller betekende.

Volgend weekend kruisen de blauw-gelen de degens met Go Ahead Eagles. Een treffen tussen 2 voetbalclubs die zeer veel gemeen hebben. Fanatiek meelevende supporters, haar thuiswedstrijden spelend in een volksbuurt en sinds hun beider terugkeer op het hoogste niveau geprezen om hun spelopvatting. Op voorhand dus een mooi treffen in De Adelaarshorst van Deventer, waar we hopelijk aan het eind van de avond net als in Utrecht en Almelo weer 3 punten kunnen bijschrijven.

Opstelling SC Cambuur: Leonard Nienhuis, Calvin Mac-Intosch, Etiënne Reijnen, Lucas Bijker (57. Wout Droste), Vytautas Andriuškevičius (81. Bob Schepers), Mohamed El Makrini (77. Erik Bakker), Albert Rusnák, Sander van de Streek, Martijn Barto, Bartholomew Ogbeche, Damiano Schet

Opstelling NAC Breda: Jelle ten Rouwelaar, Sepp de Roover, Gill Swerts, Kenny van der Weg, Rémy Amieux, Joeri de Kamps, Joey Suk, Uros Matic, Jeffrey Sarpong (91. Aleksandar Damcevski), Elson Hooi (77. Adnane Tighadouini), Erik Falkenburg (65. Mats Seuntjes)

Scheidsrechter: S. Mulder

Gele kaarten: Bartholomew Ogbeche (SC Cambuur), Joeri de Kamps (NAC Breda)

Aantal toeschouwers: 9.523

Foto: www.dijksfotografie.com

Wedstrijdsponsor: Lippe Wonen

Balsponsor: MOM Beheer

Aanvoerdersponsor: Haan Reclamewerk

Wisselsponsor: De Haan Advocaten & Notarissen

Foto: www.dijksfotografie.com