058-2963300
SC Cambuur wint besloten oefenduel van sc Heerenveen

9 mei 2017, 16:38

Vanmiddag werkte SC Cambuur achter gesloten deuren in het Abe Lenstra stadion een oefenduel af tegen provinciegenoot sc Heerenveen. In het duel ter voorbereiding op de eerste Jupiler Play-Off wedstrijd tegen MVV Maastricht kwamen vooral de reservespelers van SC Cambuur in actie.

De beide ploegen begonnen zeer aftastend, al was het Cambuur dat in de vorm van Ricardo Kip en Delvechio Blackson de eerste speldenprikjes uitdeelde. De kopbal van Blackson uit een corner mistte precisie en Kip wist de bij de eerste paal de vrijstaande Barto net niet te bereiken. De eerste helft speelde zich voornamelijk af op de helft van Heerenveen. Ondanks het veldoverwicht van Cambuur was het na dik 20 minuten spelen sc Heerenveen dat de eerste echt grote kans wist te noteren. Nienhuis was in de 1-op-1 situatie Sanches de baas en wist daarmee zijn doel schoon te houden. De verder vooral behouden eerste helft leverde in het restant ook geen doelpunten op.

SC Cambuur kwam na rust goed uit de startblokken en wist al snel op een 0-1 voorsprong te komen. Na een geweldige lange pass van Danny Bakker wist de vrijstaande Ricardo Kip met een bekeken kopbal de doelman van sc Heerenveen te verschalken. In de tweede helft kroop de thuisploeg iets meer uit zijn schulp, echt veel gevaar leverde dit echter niet op. Cambuur had net als in de eerste helft veldoverwicht, maar wist na de 0-1 geen levensgrote kansen meer te creëren. Ook Heerenveen kon behoudens een afstandsschot van Vlap geen vuist meer maken. Zodoende wist Cambuur de 0-1 voorsprong over de streep te trekken.

Een mooie opsteker voor de spelers die vanmiddag in actie kwamen tijdens dit oefenduel. Na de rustdag van morgen zal het vizier vol op de eerste Jupiler Play-Off wedstrijd gaan die op 18 mei in Maastricht tegen MVV zal plaatsvinden.

Opstelling sc Heerenveen: Bekkema, Schoop, Huizing, Gartenmann, Voest, Bruijn, Sanches, Borges, Hornkamp, Vlap en Rako

Opstelling SC Cambuur: Nienhuis, Blackson (55. Claver), El Baad, D. Bakker (85. V/d Beemt), Noor, Akhamrane (70. Hemmen), Boerlage, Mannes, Kip (70. Conraad), Houtkoop en Barto