058-2963300
SC Cambuur wint nuttig oefenduel tegen Sparta Rotterdam

4 augustus 2018, 15:04

Op zo’n twee weken voor de start van de Keuken Kampioen Divisie 2018/’19 heeft SC Cambuur eerder vanmiddag op Het Kasteel in Rotterdam een oefenwedstrijd in voorbereiding hierop gespeeld. Op haar jaarlijkse Familiedag was het afgelopen seizoen gedegradeerde Sparta Rotterdam gastheer van René Hake en zijn manschappen. De oudste betaalde voetbalvereniging van Nederland staat dit seizoen onder leiding van Henk Fraser en roerde zich dit seizoen al flink op de transfermarkt. Met een nagenoeg compleet elftal nieuwe aanwinsten als Eduard Duplan, Lars Veldwijk, Mohamed Rayhi, Dries Wuytens en Royston Drenthe zijn de Rotterdammers dan ook één van de grote titelkandidaten. Op een warm Kasteel won SC Cambuur het oefenduel met 0-2, waarbij het niveau in met name de tweede helft de blauw gelen het nodige vertrouwen voor de toekomst moet hebben gegeven.

Op het prachtige Kasteel in de Rotterdamse wijk Spangen had hoofdcoach René Hake ditmaal het duo Emmanuel Mbende en Robert van Koesveld centraal achterin geposteerd. Dit met het oog op het feit dat in de eerste competitiewedstrijd zowel Robbert Schilder als Matthew Steenvoorden zijn geschorst. Nadat de Sparta Marsch geklonken trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe en creëerde een aantal mogelijkheden om de score te openen, maar wist dit niet om te zetten in doelpunten. Aan de andere kant kwam SC Cambuur er zo nu en dan uit. Met name de actieve David Sambissa zorgde een aantal malen met zijn rushes op de linkerflank voor wat dreiging. Enigszins tegen de verhoudingen in zette Tyrone Conraad in de 32e minuut met een droge schuiver de Leeuwarders op voorsprong. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft mocht Robin Maulun na het nodige blessureleed zijn rentree maken. De Fransman verving Tyrone Conraad die een groot deel van zijn opleiding bij Sparta Rotterdam heeft doorlopen. Na de rust hield de thuisploeg een overwicht, maar werd niet echt gevaarlijk meer. Of het moest een schot zijn van Royston Drenthe dat rakelings voorlangs ging. Xavier Mous bewees andermaal weer een betrouwbare keeper te zijn. In de 71e minuut leek Cambuur de voorsprong te verdubbelen toen Sai van Wermeskerken via een fraaie steekpass van Robin Maulun alleen voor de Spartaanse doelman Roy Kortsmit opdook. Zijn inzet werd echter prima door de Rotterdamse sluitpost gepareerd. De Leeuwarders begonnen in de loop van de tweede helft steeds gemakkelijker te voetballen. En met name de Franse tandem aan de linkerzijde, David Sambissa en Robin Maulun, zorgde voor het nodige gevaar. In de slotfase zorgde de ingevallen Issa Kallon op aangeven van David Sambissa voor de verdubbeling van de score en bepaalde hiermee de eindstand op 0-2.

Opstelling SC Cambuur: Xavier Mous, Jordy van Deelen, Emmanuel Mbende, Robert van Koesveld, David Sambissa (83. Cody Claver), Mathias Schils, Kevin Schindler (69. Sai van Wermeskerken), Andrjes Ciganiks (78. Issa Kallon), Tyrone Conraad (46. Robin Maulun), Nigel Robertha, Karim Rossi (61. Kevin van Kippersluis)

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf