058-2963300
SC Cambuur wint nuttige oefenpartij tegen RKC Waalwijk

SC Cambuur wint nuttige oefenpartij tegen RKC Waalwijk

11 januari 2022, 14:44

Op de velden van amateurvereniging WWNA (Wenum Wiesel Noord Apeldoorn) stond voor SC Cambuur vanmiddag een vriendschappelijk treffen met RKC Waalwijk op het programma. In twee helften van elk 35 minuten namen beide geel-blauwe competitiegenoten het tegen elkaar op en daarbij stapten de Leeuwarders als winnaar van het veld (2-1).

Met kersverse huuraanwinst Patrick Joosten én de vorige week aangetrokken linksachter Sekou Sylla op de reservebank ging SC Cambuur voortvarend van start in Gelderland. Al in de tiende minuut wist Roberts Uldriķis namelijk het bal te openen. Met een schot vanaf randje zestien, dat niet goed kon worden verwerkt door doelman Etienne Vaessen, zette hij de 1-0 op het scorebord. Enkele minuten later mocht zijn collega Michiel Kramer aan de andere zijde van het veld aantekenen voor de gelijkmaker, maar luttele tellen na de 1-1 was daar de Let weer met een treffer. Na goed voorbereidend werk van Nick Doodeman op de rechterflank kon hij de bal opnieuw in het net plaatsen.

De start van het tweede bedrijf werd opgetekend door het officieuze debuut van Patrick Joosten voor SC Cambuur. Met de aanvaller binnen de lijnen kregen zowel Nick Doodeman als Michael Breij kansen op een verdere uitbreiding van de score, maar beide waren onfortuinlijk in de afronding. Op een klein uur spelen werd ook Sekou Sylla voor de eerste maal de wei in gestuurd door het technisch hart van de geel-blauwen. Richting het einde van de partij kreeg RKC nog kansen op de 2-2, maar ook bij de Brabanders stond het vizier niet helemaal op scherp in de tweede 35 minuten spelen.

Na deze oefenwedstrijd is het tijd voor een rustdag voor de eerste selectie, waarna donderdag de voorbereidingen op het eerste competitietreffen van 2022 -thuis tegen Sparta Rotterdam, komende zondag om 14.30 uur- worden hervat.

Opstelling SC Cambuur: Sonny Stevens; Jhondly van der Meer, Roy van Mameren (36’ Doke Schmidt), Maxim Gullit, Alex Bangura (55’ Sekou Sylla); Michael Breij (55’ Jamie Jacobs), Mees Hoedemakers, Mitchel Paulissen (50’ Filip Krastev); Nick Doodeman, Roberts Uldriķis (55’ Tom Boere) en Tamás Kiss (36’ Patrick Joosten)

Opstelling RKC Waalwijk: Etienne Vaessen (36’ Issam El Maach); Shawn Adewoye, Melle Meulensteen, Dario van den Buijs; Ayman Azhil, Vurnon Anita, Hans Mulder (15’ Lennerd Daneels), Alexander Büttner (36’ Luuk Wouters); Iliass Bel Hassani, Finn Stokkers (50’ Richard van der Venne) en Michiel Kramer (36’ Roy Kuijpers)

Scoreverloop:
10’ 1-0, Roberts Uldriķis
12’ 1-1, Michiel Kramer
13’ 2-1, Roberts Uldriķis

Foto: Cambuur Media