058-2963300
SC Cambuur wint ook 1e oefenduel op Leeuwarder bodem

6 juli 2019, 22:23

De Friesche Voetbal Club uit Leeuwarden viert dit jaar haar 100-jarig bestaan en die geweldige mijlpaal werd vanavond opgeluisterd met een oefenwedstrijd tegen SC Cambuur. Voor de mannen van Henk de Jong betekende het duel op Sportcomplex Wiarda de 1e op Leeuwarder bodem van de voorbereiding, dus alle reden om er een mooie voetbalavond van te maken. En gelukkig voor de aanwezige toeschouwers werd het dit ook, al hadden er wat meer treffers gemaakt kunnen, en misschien wel moeten, worden.

Was de marge in de vorige krachtmetingen tegen respectievelijk vv D.T.D. en Regioteam Kootstertille nog 8 doelpunten, vanavond waren dit er ‘slechts’ 4. Dat lag niet zozeer aan het aantal gecreëerde kansen, maar wel aan het vizier dat bij een aantal spelers niet op scherp stond. Met name Robertha, Paulissen en Jacobs hadden meerdere mogelijkheden om hun naam op het scorebord te laten zetten. Wie er dan wel scoorden? In de 14e minuut bracht de opnieuw prima spelende Erik Schouten zijn ploeg met een kopbal op voorsprong en vlak voor rust sloeg Issa Kallon tot tweemaal toe. Bij het laatste doelpunt moet er een eervolle vermelding gemaakt worden voor Mees Hoedemakers, want zijn steekpass was van grote schoonheid.

Na de thee was het tijd voor het debuut van kersverse aanwinst Robert Mühren. De spits trainde vrijdag voor het eerst mee en mocht vandaag zijn eerste minuten al maken in het geel-blauw. Hij bekroonde dit officieuze debuut meteen met een fraaie treffer, waarbij Mühren de FVC-er doelman met een ijskoude sleepbeweging kansloos liet.

In het restant van de wedstrijd bleef het spelbeeld onveranderd en vielen er nog volop kansen te noteren, maar doelpunten zouden er niet meer vallen. Zo bleef het op een gezellige, maar kille zomeravond op Sportcomplex Wiarda bij 0-4 voor de mannen van Henk de Jong.

Voor de rest van het weekend is het de batterijen opladen voor de mannen van het eerste elftal, want volgende week staat er een trainingskamp op het programma. Van maandag tot en met donderdag bivakkeren de heren spelers en trainers dan op het mooie Ameland. De eerstvolgende oefenwedstrijd is vrijdag 12 juli, dan is op het complex van Leeuwarder Zwaluwen Derde Divisionist Harkemase Boys de tegenstander.

Opstelling eerste helft: Bos; Van Deelen (c), Van der Kaap, Schouten (proef), Sambissa; Hoedemakers, Jacobs, Maulun; Kallon, Robertha en Paulissen

Opstelling tweede helft: Bos; Van Deelen (75′ Raghoebar), Schouten (60′ Van der Kaap), Berk, Bangura; Akoy, Jacobs (60′ Bouman), Maulun (75′ Hoedemakers); Kallon (75′ Robertha), Mühren en Paulissen (75′ Sambissa)