058-2963300
SC Cambuur wint ook tweede ontmoeting in oefencampagne 2023/2024

15 juli 2023, 20:24

Op het prachtige Sportpark De Tille in Kootstertille stond vandaag voor onze geel-blauwen het tweede optreden in oefenverband op het programma. In de ‘Rienk Waaksma Memorial’, vernoemd naar de in 2019 veel te jong overleden Rienk Waaksma die als sponsor en supporter zeer betrokken was bij SC Cambuur, was Harkemase Boys de tegenstander. De beste Friese amateurclub van dit moment komt ook dit seizoen weer in de Derde Divisie uit. Na twee volledige trainingsweken een uitgelezen graadmeter om te zien waar de mannen van Ultee staan.

Nadat een kwartier voor aanvang van de wedstrijd de regen met bakken uit de hemel kwam, klaarde het gelukkig bij de start van het vriendschappelijke duel op. De van AC Milan overgekomen Youns El Hilali begon vanaf de bank. Wel stond Milan de Koe in de basis. Gisteren werd bekend dat de jonge verdediger zijn handtekening onder een éénjarig contract bij Cambuur heeft gezet. De Koe speelde in het verleden al bij onze mooie club en stond afgelopen seizoen nog onder contract bij de tegenstander van vandaag. De Harrekieten gaven overigens in de eerste helft prima partij en zorgden met name via Dylan Smit, oud-speler van SC Cambuur O21 voor de nodige dreiging. In een verder weinig sprankelende eerste helft zorgde Milan Smit uit een strafschop voor de enige treffer, waardoor de Leeuwarders met een 1-0 voorsprong aan de thee gingen.

Na de theepauze bracht Sjors Ultee – op doelman Yanick van Osch na – een geheel nieuw elftal binnen de lijnen. De tweede helft liet een veel beter Cambuur zien. Remco Balk kopte al vroeg uit een rebound de 2-0 binnen, waarna even later de uit Harkema afkomstige en pas 16-jarige Wiebe Kooistra en zijn klasse liet zien. Met een heerlijke individuele actie tekende hij voor de 3-0. Het hoogtepunt van een grotendeels verregende tweede helft. Een kwartier voor tijd mocht ook Youns El Hilali zijn debuut maken in ons mooie geel-blauwe shirt. Roberts Uldrikis zorgde uiteindelijk tien minuten voor tijd met een intikker voor de 4-0 eindstand.

Volgende week begint de selectie aan week drie van de voorbereiding op het seizoen 2023/2024. Deze wordt volgende week zaterdag (aanvang 14.30 uur) in eigen stadion afgesloten met een oefenwedstrijd tegen het gepromoveerde Heracles Almelo van onze oud-speler en tegenwoordig technisch directeur Nico-Jan Hoogma.

Opstelling SC Cambuur (eerste helft): Yanick van Osch, Jhondly van der Meer, Chima Anyasi, Milan de Koe, Alex Bangura, Michael Breij, Marcel Schaapman, Fedde de Jong, Silvester van der Water, Milan Smit en Yoram van der Veen

Opstelling SC Cambuur (tweede helft): Yanick van Osch, Bjarn Zorgdrager (’79 Tyrique Mercera), Marco Tol, Myles Veldman, Sekou Sylla, Daniël van Kaam, Daan Visser (’76 Youns El Hilali), Tom van der Werff, Remco Balk, Roberts Uldrikis en Wiebe Kooistra