058-2963300
SC Cambuur wint soeverein en doet goede zaken richting de Play-Offs

SC Cambuur wint soeverein en doet goede zaken richting de Play-Offs

22 april 2019, 17:36

Er stond SC Cambuur vanmiddag maar één ding te doen en dat was de punten in eigen huis houden. Dat moest omdat de strijd om de Play-Off tickets hevig is en er bovendien nog veel kanshebbers zijn. En het moest ook omdat er nog maar 3 wedstrijden te gaan zijn en de laatste daarvan op bezoek is bij de -inmiddels trotse kampioen- FC Twente.

Onder een stralende lentezon slaagde SC Cambuur overtuigend in die missie, al was het aan de uitblinkende Xavier Mous te danken dat er niet nog een spannende slotfase viel te noteren. Uiteindelijk werd het dankzij een eigen doelpunt van Leo Vaïsänen en een rake kopbal van Matthew Steenvoorden 2-0.

De weer in grote getale gekomen Cambuur-supporters kregen een eerste helft te zien waarin de goede intenties van de geel-blauwen duidelijk zichtbaar waren, maar de kansen waren desalniettemin schaars. Het was veel blaffen zonder bijten, maar datzelfde kon gezegd worden van de bezoekers uit Den Bosch.

Het was zo’n wedstrijd waarin het cruciaal is om op voorsprong te komen en dat was precies wat de mannen van René Hake na ruim een half uur deden. Een fraaie aanval over rechts resulteerde in een teruggetrokken voorzet van Ciganiks, die na een fraai overstapje van Maulun een kans opleverde voor Robbert Schilder. De kapitein twijfelde niet en vuurde op het doel van Den Bosch. Via de keeper en uiteindelijk verdediger Vaïsänen ging de bal binnen: 1-0.

Niet veel later was Van Kippersluis dicht bij een verdubbeling van de score, maar hij wist de prima voorzet van Ciganiks niet binnen de palen te krijgen. De eerste helft eindigde nog wel enigszins in mineur, want spits Sam Hendriks moest het veld met een knieblessure verlaten. De exacte diagnose is vooralsnog onduidelijk, maar het zag er in ieder geval niet goed uit.

Na de thee veranderde het spelbeeld nauwelijks en had SC Cambuur opnieuw veelvuldig de bal, maar was het moeilijk om door de defensieve stellingen van Den Bosch te breken. In de 64e minuut lukte dit -gelukkig voor heel SC Cambuur- wel en was het Matthew Steenvoorden die alweer zijn 6e treffer van het seizoen binnenkopte.

SC Cambuur had de wedstrijd definitief in het slot kunnen steken toen Sambissa na een weergaloze solo werd gevloerd in het strafschopgebied. Na enig gediscussieer was het Robin Maulin die mocht aanleggen, maar de Fransman zag zijn schot recht in de handen Van der Steen belandden.

‘Dat kan ik ook’, moet Xavier Mous gedacht hebben. De Leeuwarder doelman zag met nog 10 minuten te spelen dat FC Den Bosch tot verbazing van iedereen een penalty kreeg na een vermeende overtreding van Emmanuel Mbende. Beltrame was de man die de spanning terug moest brengen, maar zijn inzet stuitte op de machtige vuisten van Xavier ‘er staat een keeper op de goal’ Mous.

Het was meteen het einde van het kleine offensief van de bezoekers en zo deed SC Cambuur, zonder ook maar een beetje in de problemen te zijn gekomen, wat het moest doen: winnen.

Komende vrijdag staat er een opnieuw een belangrijk duel op de agenda in Leeuwarden en opnieuw is het tegen een directe concurrent. Dan nemen de mannen René Hake het vanaf 20.00 uur op tegen MVV Maastricht. Kaarten voor deze kraker zijn de hele week te koop bij de administratie of hier in de online kaartverkoop.

Opstelling SC Cambuur: Mous, Van Wermeskerken, Mbende, Steenvoorden, Sambissa; Jansen (62’ Kallon), Maulun, Schilder (c) (83’ Schindler), Ciganiks; Hendriks (’45 Robertha) en Van Kippersluis

Opstelling FC Den Bosch:
Van der Steen, Vaïsänen, Kersten, Blummel, Sappinen, Beltrame, Velkov, Felida, Bouyaghlafen, Brouwers en Khammas

Scheidsrechter: Christiaan Bax

Supporters aanwezig: 7.375

Scoreverloop:
34’ Vaïsänen (ed)
62’ Steenvoorden

Gele kaarten: Van Kippersluis, Mbende, Velkov (FC Den Bosch), Felida (FC Den Bosch) en Vermeij (FC Den Bosch)

Foto: www.dijksfotografie.nl