058-2963300
SC Cambuur wint voor het eerst in Waalwijk en doet goede zaken

SC Cambuur wint voor het eerst in Waalwijk en doet goede zaken

8 maart 2019, 22:43

Waalwijk is al ver vanuit Leeuwarden, maar helemaal als je bedenkt dat SC Cambuur in competitieverband nog nooit heeft gewonnen in een uitwedstrijd tegen RKC. Tel daar de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken bij op en het respect voor de meegereisde supporters wordt alleen maar groter.

Gelukkig voor alles en iedereen dat SC Cambuur is kregen zij wel de meer dan verdiende beloning, want de formatie van René Hake stapte, met een heldenrol voor Xavier Mous, eindelijk weer eens als winnaar van het veld.

SC Cambuur kwam goed uit de startblokken en was dominant in de beginfase. De 0-1 voorsprong, die weliswaar met wat geluk binnenviel, was dan ook zeer terecht. Het was overigens Robin Maulun, die uit een vrije trap vanaf de rand zestien, de bal via een Waalwijkse verdediger binnenkrulde.

Ook in de fase daarna leek de 0-2 dichterbij dan de 1-1. Zeker toen Daan Boerlage met een geweldige crosspass en een voorzet van Sai van Wermeskerken Sam Hendriks voor de goal zette. De spits had echter net iets teveel tijd nodig.

Halverwege de eerste helft werd RKC sterker en begon Xavier Mous aan het schrijven van zijn jongensboek. De Leeuwarder doelman voorkwam met katachtige reflexen niet één, niet twee, maar zelfs drie zekere treffers van de Waalwijkers.

De tweede helft begon zoals hij eindige met een iets sterker en gevaarlijker RKC. Het was niet dat SC Cambuur er geen energie in stopte, maar in de keuzes en de passing werden te veel fouten gemaakt om voor echte dreiging te zorgen.

Toch waren onze mannen na ruim een uur spelen dicht bij een verdubbeling van de score, direct nadat de storm van de thuisploeg wat was gaan liggen. Wederom was het Robin Maulun die mocht aanleggen en dit keer de paal trof.

Niet veel later had Sam Hendriks zelfs dé kans op de 0-2, maar 1-op-1 met Vaessen werd hij onderuit gelopen en volgens de scheidsrechter was dat niet onreglementair.

Nadat Mous opnieuw met een onmogelijke redding Sow van een doelpunt af had gehouden, sloeg SC Cambuur in de slotfase genadeloos toe. Andrejs Ciganiks kwam door op links en behield het overzicht. De bal breed was voor Sam Hendriks niet te missen en de spits liet daarmee zijn eerste treffer in Leeuwarder dienst aantekenen.

Het slotakkoord was voor Nigel Robertha, die na een fraaie solo met een hard schot de lat raakte. Een verschil van drie doelpunten was gezien het spelbeeld ook te veel geweest, maar dat neemt niet weg dat SC Cambuur weer weet wat winnen is en weer voorzichtig omhoog mag kijken.

Dankzij deze driepunter klimmen de mannen van René Hake naar de dertiende plek en is het verschil met een Play-Off plek nog maar één punt. De conclusie na vanavond is dan ook dat het seizoen nog allesbehalve verloren is.

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen; Gaari, Meulensteen, Drost (c) (83’ Walian), Quasten, Rienstra, Seys (69’ Maatsen), Tahiri, Sow, Baggerman (64’ Bilate) en Hansson

Opstelling SC Cambuur: Mous; Van Wermeskerken, Mbende, Schilder (c), Sambissa; Boerlage, Jansen, Maulun (83’ Ciganiks); Conraad (46’ Van Kippersluis), Hendriks en Bangura (66’ Robertha)

Scheidsrechter: M. Nagtegaal

Scoreverloop:
9’ Maulun
89’ Hendriks

Gele kaarten: Mbende en Vaessen (RKC)

Foto: www.dijksfotografie.nl