058-2963300
SC Cambuur worstelt, maar komt winnend boven

30 augustus 2019, 23:10

Nee, het was niet de grootse en meeslepende voetbalshow van twee weken geleden tegen Go Ahead Eagles, maar SC Cambuur heeft ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In een opnieuw goedgevuld Cambuur Stadion wonnen de mannen in het geel-blauw moeizaam, maar wel terecht, met 3-2 van FC Den Bosch.

Na de prima uitvoeringen tegen Go Ahead Eagles en NAC Breda was het de vraag of SC Cambuur dat vanavond voetballend gezien opnieuw kon brengen. Met gelegenheids-hoofdtrainer Sandor van der Heide op de bank, Henk de Jong moest vanaf de tribune toekijken na een rode kaart in het duel tegen NAC, was het antwoord op die vroeg in de eerste 20 minuten volmondig ja.

SC Cambuur begon scherp, fel en attent aan de wedstrijd en dat leidde al na 6 minuten tot de eerste treffer. Een prima actie en dito voorzet van Kallon vanaf links kwam terecht bij Jamie Jacobs en die aarzelde geen moment: 1-0. Al snel volgden er meer kansen voor de jongens van het Cambuurplein en Van der Steen moest zich meerdere keren strekken om redding te brengen. Met name Mühren en Kallon kregen kansen om de score te verdubbelen, maar het was een fase van telkens net-niet en dus bleef de spanning volop aanwezig.

Naarmate de eerste helft vorderde werd FC Den Bosch steeds sterker en was het eigenlijk wachten op de gelijkmaker. En die kwam er dan ook in de 29e minuut. Aanvoerder Danny Verbeek bekroonde een lange aanval met een schuiver in de benedenhoek. Stevens was kansloos en de stand weer gelijk.

Na de thee was het opnieuw moeizaam voor SC Cambuur. Den Bosch zakte in, zette eigenlijk nauwelijks druk bij de opbouw van de Leeuwarders, en loerde vooral op een tegenstoot. Het was dus zaak om door de blauwe muur van Den Bosch te breken en dat lukte maar mondjesmaat. De betere kansen waren zelfs voor de bezoekers, maar SC Cambuur bleef, mede dankzij een opnieuw puik keepende Stevens overeind.

De beloning daarvoor kwam er ook en wel vanaf de strafschopstip. Over die beslissing viel overigens niet te discussiëren, want Van Deelen ging over een blauw been in de zestien en scheidsrechter Pérez kon niet anders dan een penalty toekennen. Natuurlijk was daar Robert Mühren om dat klusje te klaren en die deed dat soeverein.

SC Cambuur dus opnieuw aan de leiding en daarmee leek het verzet van de Bosschenaren gebroken. Helemaal toen diezelfde Mühren nog geen 5 minuten later de marge naar 2 bracht. Een snelle ingooi van Van Deelen kwam bij Oratmangoen en die schonk een niet te missen kansen aan de boomlange spits: 3-1.

De Cambuur-supporters namen met gezang en gejuich alvast een voorschot op de tweede driepunter van het seizoen in eigen huis, maar dat was iets te voorbarig, bleek niet veel later. De defensie van SC Cambuur zag er weinig doortastend uit bij een aanval over de rechterkant en opnieuw was het Verbeek die het net wist te vinden.

Dat er in de laatste 10 minuten geen treffers meer vielen was een klein wonder, want aan beide kanten vielen er meerdere grote kansen te noteren. Stadionspeaker Rein de Vries hoefde echter niet meer in actie te komen en zo won SC Cambuur met hard werken, bij vlagen vermakelijk voetbal en zeker ook enig fortuin met 3-2 van FC Den Bosch.

Volgende week staat er voor SC Cambuur een uitwedstrijd op het programma en zet de spelersbus koers naar Velsen-Zuid. Dan weer met Henk de Jong op de bank is Telstar de tegenstander.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Van Deelen, Mac-Intosch, Schouten (C), Sambissa; Hoedemakers, Jacobs, Paulissen (88’ Akoy); Korte (66’ Oratmangoen), Mühren en Kallon

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl, Väisänen, Velkov, Dkidak; Abdullahi, Van Moorsel, Felida, Meerveld (70’ Mulders); Rodrigues en Verbeek

Scheidsrechter: Martin Pérez

Gele kaarten: Paulissen (SC Cambuur) en Van Moorsel (FC Den Bosch)

Rode kaart: Abdullahi (FC Den Bosch) 2x geel)

Supporters aanwezig:
7.242

Scoreverloop:
6’ Jacobs
29’ Verbeek
68’ Mühren (penalty)