058-2963300
SC Cambuur zeer teleurgesteld in kabinetsbesluit

SC Cambuur zeer teleurgesteld in kabinetsbesluit

26 januari 2022, 14:19

Gisteravond maakte het kabinet bekend dat de stadions in Nederland weer open mogen voor publiek, maar wel slechts voor één derde van de totale bezetting. Daarmee schieten de clubs letterlijk niks op en stijgen de kosten voor het organiseren van een wedstrijd aanzienlijk zonder dat er extra inkomsten tegenover staan. Daarnaast kunnen we als club hiermee slechts een klein deel van de supporters en sponsoren ontvangen en moeten we een groot deel van de trouwe aanhang teleurstellen.

Algemeen directeur Ard de Graaf  is dan ook zeer teleurgesteld in het besluit van de overheid: “Het is vooral frustrerend dat we al zo lang in een crisis zitten en er nog steeds geen maatwerk wordt geleverd. Het betaald voetbal heeft met onder meer de FieldLabs ruimschoots aangetoond dat we op een veilige en verantwoorde manier wedstrijden kunnen organiseren met op zijn minst twee derde bezetting. Als bedrijfstak komen we nu financieel gezien in grote problemen, zonder enig perspectief en steekhoudende argumenten. Dat maakt strijdbaar en samen met de andere clubs, KNVB en onze achterban gaan we bepalen hoe hier mee om te gaan.”

De eerstvolgende thuiswedstrijd van SC Cambuur is op zaterdag 12 februari tegen PEC Zwolle. Zodra hier meer informatie over bekend is zullen we dit direct communiceren.

Foto: www.dijksmedia.nl