058-2963300
SC Cambuur zegeviert bij hekkensluiter FC Dordrecht

SC Cambuur zegeviert bij hekkensluiter FC Dordrecht

7 mei 2021, 22:35

In de laatste wedstrijd op vreemde bodem van het nu al recordrijke en historische seizoen 2020/2021 waren onze trotse kampioenen afgereisd naar Dordrecht. Is het bij SC Cambuur vanzelfsprekend een en al hosanna en kijkt een ieder met een geel-blauw hart nu al reikhalzend uit naar een seizoen in de Eredivisie, daar is het bij de Schapekoppen op en buiten het veld juist kommer en kwel. Sportieve malaise, een trainerswisseling, ontevreden supporters die in een statement hun vertrouwen opzeggen en een mogelijke (Turkse) overname zorgen ervoor dat de onrust hoog tij viert op de Dordtse burelen. De Dordtenaren bungelen onderaan op de ranglijst en maken ondanks een aantal gerichte aanwinsten een uitermate flets seizoen door. Onze oefenmeester was in de aanloop naar dit duel duidelijk: Beide ploegen kunnen vrijuit spelen, dus laten we er met elkaar een mooie voetbalavond van maken. Behalve de sportieve eer stond er voor de titelhouders van het Cambuurplein nog wel degelijks iets op het spel, namelijk het zicht houden op winst in de vierde periodetitel. Er is dus nog wat om voor te spelen, aldus Henk de Jong die daarmee aangaf dat zijn honger naar het winnen van prijzen nog steeds niet was gestild. Door een 0-1 overwinning reden de Leeuwarders vanavond wederom met drie punten op zak terug naar huis en kan zodoende komende woensdag ook de prijs van de vierde periodetitel aan de dit seizoen toch al bijzonder goed gevulde prijzenkast worden toegevoegd.

Na de talrijke kampioensfeestjes binnen en buiten de muren van het Cambuur Stadion stond er een flink gewijzigd elftal aan de aftrap. Zo verdedigde op voordracht van Sonny Stevens stand-in Pieter Bos het Leeuwarder doel, terwijl ook Joris Kramer, Robin Maulun en Mitchel Paulissen in het Riwal Hoogwerkers Stadion aan de aftrap stonden. De laatste verving Mees Hoedemakers die niet fit genoeg was om te starten. Ook voor Giovanni Korte was een plek in de basis ingeruimd, waardoor hij terugkeerde op het veld waar hij in het verleden erg succesvolle tijden beleefde. Het elftal van Jan Zoutman en Mark de Leeuwarder trad aan met onder andere Kevin Jansen en de van Feyenoord gehuurde spits Naoufal Bannis. Nadat de spelers van Cambuur door een respectvolle erehaag van Dordtenaren het veld op waren gekomen, was de openingsfase van beide kanten ietwat rommelig te noemen. Maar na ruim twintig minuten had Cambuur de voorsprong te pakken. Giovanni Korte werd in het strafschop onderuit gehaald, waarna Robert Mühren vanaf de stip de vlak voor het begin van de wedstrijd ingevallen Max van Herk kansloos liet. 0-1 door alweer de zesendertigste treffer van het kanon uit Volendam. Cambuur joeg daarna tevergeefs op een tweede treffer, maar de kansen waren niet aan Breij, Korte en Mühren besteed. Daardoor gingen beide ploegen met een 0-1 ruststand richting kleedkamers.

Ook na de pauze waren de geel-blauwen de bovenliggende partij, maar echt doordrukken lukte niet. Al vroeg in de tweede helft kwam Mees Hoedemakers voor Mitchel Paulissen in het veld. Na ruim een uur spelen leek Michael Breij dan toch de voorsprong te verdubbelen, maar na een prima individuele actie wist hij de paal te raken. Met het inbrengen van een kwartet aan nieuwe spelers probeerde Henk de Jong de wedstrijd in het slot te gooien. De ploeg kreeg hiervoor genoeg mogelijkheden, maar het vizier van de Leeuwarders stond deze avond aan de Krommedijk niet altijd op scherp. Aan de andere kant liet Pieter Bos vlak voor tijd zich van zijn beste kant zien door met een katachtige redding Naoufal Bannis van score af te houden en hiermee opnieuw een overwinning zeker te stellen.

Na deze wedstrijd rest dit seizoen voor de geel-blauwe brigade nog één optreden aan het Cambuurplein. En hopelijk ook voor lange tijd de laatste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. De kersverse kampioen treedt woensdagavond aan tegen de Noad Advendo Combinatie uit Breda. Helaas nog zonder supporters op de tribune. De Brabanders kunnen zich opmaken voor de Play-Offs waarin nog één felbegeerd ticket voor de Eredivisie te winnen valt. Daarin is NAC een gevaarlijke outsider, want de ploeg van Maurice Steijn beschikt met spelers als Anco Jansen, Lex Immers en Thom Haye over een brok aan ervaring die er zo maar voor kunnen zorgen dat de Bredanaars ons vergezellen naar het hoogste podium.

Opstelling FC Dordrecht: Max van Herk, Dehninio Muringen (33. Jurian Hobbel), Özgür Aktas, Devon Koswal, Thomas Poll, Kevin Jansen, Nikki Baggerman, Nelson Amadin (46. Richie Musaba), Mathis Suray (68. Jaron Vicario), Jari Schuurman, Naoufal Bannis (85. Bradley Vliet)

Opstelling SC Cambuur: Pieter Bos, Alex Bangura (76. David Sambissa), Erik Schouten, Joris Kramer, Doke Schmidt, Robin Maulun (68. Ragnar Oratmangoen), Mitchel Paulissen (51. Mees Hoedemakers), Michael Breij (76. Delano Ladan), Nick Doodeman, Robert Mühren, Giovanni Korte (68. Issa Kallon)

Scheidsrechter: de heer S. (Stan) Teuben

Gele kaarten: Kevin Jansen, Nikki Baggerman (FC Dordrecht), Mitchel Paulissen, Issa Kallon (SC Cambuur)

Aantal toeschouwers: 0

Foto: www.dijksmedia.nl