058-2963300
SC Cambuur zet eerste stap naar vrouwenvoetbal met MO17 team

SC Cambuur zet eerste stap naar vrouwenvoetbal met MO17 team

28 maart 2024, 10:40

Ooit was SC Cambuur één van de voorlopers in het Nederlandse betaald voetbal op het gebied van vrouwenvoetbal en dat gaat met ingang van het seizoen 2024/2025 een passend vervolg krijgen. Vanuit een samenwerking met de Meiden Voetbal Academie Nederland (MVAN) zal er na de zomer gestart worden met een SC Cambuur Meiden Onder 17 team.

Dit team, bestaand uit speelsters vanuit de Academie en nog te selecteren talenten, gaat spelen op locatie onder de naam en vlag van SC Cambuur.

Het nieuwe team moet de opmaat worden naar een serieuze vrouwenvoetbal-tak met op termijn ook een eerste elftal. “Dat is zeker ons streven”, zo licht algemeen directeur Ard de Graaf desgevraagd toe. “Anno 2024 hoort vrouwenvoetbal een plek te hebben binnen een BVO en we willen dit graag stap voor stap uitbouwen met de kennis en expertise van MVAN als partner. Dat heeft ook alles te maken met de transitie naar het nieuwe stadion, waar op dit moment logischerwijs veel aandacht naartoe gaat. Dit is daarom een goed begin, maar zeker niet het eindstation.”

Een trotse Jos Miedema, Hoofd van de Meiden Voetbal Academie Nederland, vult aan: “Het voelt erg goed dat wij van SC Cambuur het vertrouwen krijgen om de vrouwenvoetbal-tak van de club vorm te mogen geven. Vanaf het eerste moment voelden de gesprekken die we met elkaar voerden vertrouwd aan en kwamen we er al gauw achter dat we dezelfde normen en waarden delen. De club gaf aan de meiden graag te verwelkomen binnen de Cambuur-familie. Dat gaf voor mij de doorslag. Met deze samenwerking kunnen wij als MVA Nederland onze koers blijven vervolgen om het vrouwenvoetbal op de kaart te zetten. De gezamenlijke stap die we nu zetten is heel belangrijk voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in het Noorden waarbij talentvolle speelsters de kans krijgen om zich volop te ontwikkelen. Wij zijn er klaar voor!”

Foto: Cambuur Media