058-2963300
SC Cambuur zet grote stap in financiering nieuw stadion door uitgifte certificaten

SC Cambuur zet grote stap in financiering nieuw stadion door uitgifte certificaten

2 juni 2022, 11:00

SC Cambuur heeft met de uitgifte van certificaten een behoorlijk deel van de financiering voor het afbouwpakket van het nieuwe stadion voor elkaar. Het gaat in dit geval om 2.500 certificaten ter waarde van in totaal € 2,5 miljoen, waarvan het eerste pakket van 1.250 inmiddels is gepasseerd. Dit bedrag kan worden toegevoegd aan het eigen vermogen. De man achter de investering is Bert van den Brink van Vandenbrink Onroerend Goed uit Ermelo.

Ook is er een financiering gerealiseerd voor de aankoop van de commerciële ruimtes op de begane grond van het hoofdgebouw. Met bovenstaande is opnieuw een grote stap gezet naar een ‘Gouden Toekomst’ voor de club.

Ronald Spoelstra, voorzitter van het Stichtingsbestuur, het hoogste (controlerende) orgaan van de club met onder meer de uitgifte van certificaten in de portefeuille, licht toe: “Dit is goed nieuws voor heel SC Cambuur en een belangrijke volgende stap richting het nieuwe stadion. Het zegt ook veel over het vertrouwen, de stabiliteit en het positieve imago dat heerst rondom de club. Iedereen die daar een positieve bijdrage aan wil leveren is natuurlijk van harte welkom.”

Foto: Cambuur Media