058-2963300

SC Cambuur zet nuttige oefenpot om in winst

12 november 2015, 17:57

Om in de interlandweek toch in het ritme te blijven speelden de mannen van Henk de Jong vanmiddag in Epe een besloten oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Op Sportpark ‘De Wachtelenberg’ stond er na negentig minuten een 2-1 eindstand op het scorebord in het voordeel van SC Cambuur.

Alhoewel het ‘slechts’ een oefenwedstrijd betrof speelden beide ploegen vol voor de winst en was er strijd van de eerste tot de laatste minuut. SC Cambuur kwam het beste uit de startblokken en de voorsprong na ruim een kwartier spelen was dan ook terecht te noemen. Op aangeven van Sebastian Steblecki was het Jamiro Monteiro die koel het net wist te vinden. Vlak voor rust kwam de koploper van de Jupiler League langszij door een treffer van Randy Wolters.

Na de thee dicteerde SC Cambuur het spel al duurde het -ondanks een aantal goede kansen- even voordat de Leeuwarders dit uit te wisten te drukken in de score. Het was in de 82ste minuut uiteindelijk de van een blessure teruggekeerde Valmir Berisha die een fraaie aanval wist te verzilveren. In de slotfase gingen de Go Ahead Eagles meer risico nemen om met opportunistisch spel nog iets te forceren, maar echt gevaarlijk werd dit niet.

Voor de selectie en staf staan er nu een aantal vrije dagen op het programma, aanstaande maandag zijn de mannen weer op het trainingsveld te vinden.

Opstelling SC Cambuur: Zeinstra, Anderson, Dammers, Peersman, Van der Laan (Masek), Bakker (c), Monteiro (Heerings), Steblecki (Berisha), Rosheuvel (Narsingh), Barto (Van de Streek), Houtkoop

Doelpunten: Monteiro (’17), Wolters (’38) en Berisha (’82)