058-2963300
SC Cambuur zet ook Jong AZ op zij en blijft voor 14e keer op rij ongeslagen

SC Cambuur zet ook Jong AZ op zij en blijft voor 14e keer op rij ongeslagen

29 november 2019, 22:38

Dat in de Keuken Kampioen Divisie iedereen van iedereen kan winnen werd afgelopen maandag nog maar eens bewezen door Jong AZ en De Graafschap, laat dat nou net de tegenstander van vanavond en naaste belager van SC Cambuur zijn. Tegen de verwachting van vrijwel alle kenners in wonnen de talenten uit Alkmaar met 2-1 en daarmee bewezen ze de Leeuwarders een dubbele dienst. De driepunter op De Graafschap had namelijk als gevolg dat SC Cambuur nu alleen lijstaanvoerder is, maar was meteen ook een fikse waarschuwing aan het adres van de jongens van het Cambuurplein.

Of de geel-blauwen die boodschap hadden begrepen? Daar leek het in de beginfase in ieder geval niet op, want al na drie minuten spelen stond de 0-1 op het scorebord. Het begon bij een foute inspeelpass in de opbouw van Sonny Stevens en het was de rechtsbuiten van AZ, Félix Correia, die dit cadeautje uitpakte.

Het was even onwennig in het stadion, want een achterstand van SC Cambuur in eigen huis, dat was al een tijdje geleden. Lang duurde dat overigens niet, want de Twaalfde Man pikte dit signaal op om even vocaal gas te geven en stuwde de geel-blauwe formatie daarmee naar voren. Het resulteerde al snel in een aantal mogelijkheden, waarbij met name topschutter Robert Mühren dicht bij een treffer was.

Die gelijkmaker liet tot opluchting van de 7.532 aanwezige supporters gelukkig niet lang op zich wachten, want Stanley Akoy kon een perfect teruggetrokken kopbal van Mühren makkelijk binnen tikken. Keeper Rody de Boer was kansloos en dat was hij twee minuten later opnieuw. Toen was het de razendsnelle Issa Kallon die doorkwam op rechts en de bal via de onderkant van de lat binnen wist te stiften: 2-1.

Het bleef leuk in het Cambuur Stadion, met twee ploegen die frank en vrij voetbalden en vol druk zetten op de tegenpartij. Dit leverede aan beide kanten nog een aantal gevaarlijke situaties op, maar tot doelpunten kwam het niet. Dit had overigens wel gemoeten, want SC Cambuur counterde een aantal keer in overtal naar het Alkmaarse doel, maar speelde dit onzorgvuldig uit.

Na de thee was het spelbeeld niet veel anders en had de thuisploeg de marge tot twee keer toe kunnen verdubbelen. Eerst was het Kallon die in extremis nog een halt werd toegeroepen en even later had Akoy opnieuw kunnen scoren, toen Paulissen hem een goede schietkans schonk.

Daarna brak er een fase aan waarin het jonge AZ iets makkelijker leek te voetballen en liet de ploeg van de trainers Michel Vonk en Koen Stam zien over veel talent te beschikken. Het bracht overigens de geel-blauwe formatie nooit echt aan het wankelen, maar dat kwam ook vooral omdat de bezoekers in de eindfase niet doortastend genoeg waren.

Noem het de geluk van de koploper of domweg kwaliteit, maar feit is dat SC Cambuur niet mocht klagen na een vermeende overtreding van Oratmangoen, die overigens wel goed druk zette op de Alkmaarse defensie. Hij kon hierna simpel breed leggen op Robert Mühren en die faalde niet: 3-1.

Hiermee zat de wedstrijd in het slot, al was er nog wel een vervelend moment voor de later tot man van de wedstrijd uitgeroepen Stanley Akoy. Hij kreeg een onbedoelde tik in het gezicht en moest het veld vroegtijdig verlaten. Over de ernst van die blessure is op dit moment nog niks bekend, maar zeker is wel dat SC Cambuur opnieuw drie punten pakt en voor alweer de veertiende keer op rij ongeslagen blijft.

Volgende week treft SC Cambuur met FC Dordrecht de rode lantaarndrager van de Keuken Kampioen Divisie. De aftrap is dan wederom op vrijdagavond om 20.00 uur.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten (C), Sambissa; Hoedemakers, Maulun, Akoy; Kallon (79’ Bangura), Mühren (85’ Ladan) en Paulissen (66’ Oratmangoen)

Opstelling Jong AZ: De Boer; Church, Weigelt (42’ Jacobs), Bakker, Oosting; Koopmeiners (C), Taabouni, Goudmijn; Correia, Margaret (58’ Sedláček) en Reijnders

Scheidsrechter: Clay Ruperti

Gele kaarten: Church (Jong AZ)

Supporters aanwezig: 7.532

Scoreverloop:
‘3 Correia
19’ Akoy
21’ Kallon
76’ Mühren

Holland Casino Leeuwarden Man of the Match: Stanley Akoy

Wedstrijdsponsor: De Friesland
Balsponsor:
Airpress
Aanvoerdersbandsponsor: Grutte Pier Brouwerij

Foto: www.cambuurimages.nl