058-2963300
SC Cambuur in zinderend duel langs Telstar

SC Cambuur in zinderend duel langs Telstar

1 december 2017, 23:15

Het was een enerverend, zinderend duel, maar uiteindelijk trokken de mannen van Sipke Hulshoff en Jan Bruin aan het langste eind. De ontlading was groot toen de scheidsrechter Joey Kooij na vier zenuwslopende extra minuten eindelijk voor de laatste keer floot. De 2-1 overwinning op Telstar, de verrassende nummer vier van de ranglijst, was verdiend, maar het zij gezegd dat de Witte Leeuwen, met name spits Novakovich Cambuur in een zetel hielpen. Hij miste een paar dotten van kansen, zeker na het moment dat de gasten door Mohammed Hamdaoui op 0-1 waren gekomen. Cambuur leek na die goal, vlak na rust, even in een dipje te zitten. Sipke Hulshoff nam na die treffer alle risico en wilde maar één ding: winnen. Dus ging alles op de aanval Daniels erin voor Houtkoop, Narsingh voor Van Kippersluis en Kip voor Smeets. En….het lukte. Eindelijk werd een lage voorzet van Issa Kallon op waarde geschat. Furdjel Narsingh schoot hard en hoog de gelijkmaker binnen. Toen in de 83e minuut Jordy van Deelen gevloerd werd in de zestien toonde Ricardo Kip zich koelbloedig: keihard ging de penalty in linker benedenhoek: 2-1. De ontlading was enorm. Slechts goed voor voorlopig de zestiende plaats, maar ook goed voor drie punten. Opgeteld bij de winst op Fortuna en het gelijke spel tegen FC Den Bosch kom je uit op zeven punten tegen drie tegenstanders uit de top-vijf. Cambuur heeft een betere ploeg dat de doorgewinterde critici doorgaans uitkramen. Pluspunt is ook dat keeper Erik Cummins Man of the Match werd. Hulshoff: “Hij heeft ons voor de rust in de wedstrijd gehouden.”

Cambuur ging als de brandweer uit de startblokken. Zeker Kallon was een plaag voor de ploeg uit Velsen Zuid. Dat vond Telstar-trainer Anthony Correia ook. Hij zette zijn team een ietsje anders en dat  resulteerde in een paar prima kansen, maar ja die Cummins, die pakte alles. Toen in de eerste minuten na de pauze Martijn Barto een voorzet van Kallon net over kopte was het in de tegenstoot raak. Hamdaoui rondde een aanval keurig af: 0-1. Cambuur zakte wat in, Telstar kreeg de kans op meer, maar scoorde niet. Toen Narsingh dat wel deed ging het stadion achter de thuisploeg staan. De penalty leek een optelsom van eerder niet gegeven strafschoppen, terwijl het publiek en de spelers wel overtuigd waren van de juistheid van dit middel. Nadat Jordy van Deelen gevloerd werd kwam de bal nu wél op de stip. Telstar-trainer Correia wilde dat moment nog weleens terugzien. Hij had de indruk dat het rumoer op de tribune werd beloond.

Hulshoff zat er niet mee. Hij was gigantisch blij met overwinning in een week vol hectiek en emotie. “Wij waren met die 1-1 niet tevreden. Toen het publiek erachter ging staan waren wij toe aan een hele positieve noot.” Cambuur kan door deze zege weer omhoog kijken. De directe concurrentie is binnen handbereik.

SC Cambuur: Cummins, Van Deelen, Steenvoorden, Schilder, Peersman, Smeets, Houtkoop (57. Daniels), Schils, Van Kippersluis (67. Narsingh), Smeets (78. Kip), Kallon, Barto

Telstar: De Boer, Sno, Van Iperen, Brito, Korpershoek (86. Rodriques), Osman, Novakovich, Schouten (80. Van Heertum), Platje, Van Huizen, Hamdaoui

Scheidsrechter: Joey Kooij

Scoreverloop: 48. 0-1 Hamdaoui; 1-1 77. Narsingh; 2-1 83. Kip (penalty)

Gele kaarten: Kallon, Smeets, Van Kippersluis, Barto (Cambuur), Osman, Sno (Telstar)

Supporters: 6.769

Man of the Match: Erik Cummins kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek

Wedstrijdsponsor: Oliehandel Postma Tytsjerk

Balsponsor: Bouguignon, Leeuwarden

De volgende thuiswedstrijd: vrijdag 15 december, 20.00 uur, tegen FC Dordrecht

Foto: www.dijksfotografie.nl