058-2963300
SC Cambuur zoekt op ludieke wijze naar naamgever nieuwe stadion

SC Cambuur zoekt op ludieke wijze naar naamgever nieuwe stadion

21 september 2023, 16:00

Het nieuwe stadion van SC Cambuur gaat het modernste, meest duurzame en wat ons betreft ook mooiste stadion van Nederland worden. Toch mist er nog iets: een naam. Daarom gaat we als club de komende periode de naamgevende propositie van het stadion onder de aandacht brengen. En zoals altijd doen we dat bij SC Cambuur op onze manier.

Ons nieuwe thuis, jouw naam!
Met de campagne ‘Ons nieuwe thuis, jouw naam!’ kunnen supporters en bedrijven via een online tool aan de slag om te zien hoe hun naam op de gevel van het nieuwe stadion staat. Het eindresultaat? Gebruikers ontvangen meteen daarna een prachtige foto waarop de opgegeven naam pronkt op de gevel van het nieuwe Cambuur Stadion.

De online tool is hier te vinden en gratis te gebruiken: www.cambuur.nl/jouwnaam. Deel de afbeelding dan ook vooral op social media om ons te laten weten welke naam of bedrijf het moet gaan worden.

Naamgevend sponsorship belangrijk
Eerdere voorbeelden in het betaald voetbal hebben uitgewezen dat een nieuwe stadionnaam in korte tijd gemeengoed kan worden bij het publiek en in de media. Ard de Graaf, algemeen directeur van SC Cambuur, kan dat bevestigen: “Als bedrijf is een naamgevend sponsorship van een stadion misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het is zeker gezien het beperkt aantal stadions in Nederland een unieke kans. Helemaal als je al voor de ingebruikname van een stadion betrokken bent, zoals dit ook het geval is bij collega-clubs AZ en PSV. Deze ludieke manier om dit onder de aandacht te brengen past bij ons als club en we gaan graag het gesprek aan met geïnteresseerde partijen.”

Duurzaamheid
Het nieuwe Cambuur Stadion gaat het meest duurzame stadion van Nederland worden. Hiermee laat SC Cambuur zien dat het haar verantwoordelijkheid wil nemen en de maatschappelijke functie ook in de praktijk tot uitvoering wil brengen. Met praktische oplossingen als het opvangen van regenwater, zonnepanelen op het dak, geen gasaansluitingen en milieubewuste afvalverwerking is het nieuwe stadion een voorbeeld voor andere clubs en huishoudens in het algemeen.

Voor en door supporters
Het belangrijkste uitgangspunt bij de totstandkoming van het nieuwe Cambuur Stadion was dat het niet een standaard stadion moet worden, die zijn er inmiddels al genoeg, maar een écht voetbalstadion dat recht doet aan de historie en beleving van de Leeuwarder volksclub. Om dit te waarborgen is een stadionadviescommissie in het leven geroepen, bestaande uit een twintigtal supporters en sponsoren uit alle geledingen, die als belangrijkste opdracht mee hebben gekregen om er een ‘nieuw thuis’ van te maken.

Met vier losse, steile tribunes die doorlopen tot de rand van het veld, hoge lichtmasten die al vanuit het centrum van de stad te zien zijn en een groot Supportershome waar iedereen terecht kan voorafgaand, in de rust en na afloop van de wedstrijd is dat ruimschoots gelukt.

Foto’s: Van Wijnen