058-2963300
Schoon doel en acht treffers bij seizoensopening tegen D.T.D.

Schoon doel en acht treffers bij seizoensopening tegen D.T.D.

28 juni 2019, 22:53

Naar goede en inmiddels al decennialange traditie trapt SC Cambuur ook dit seizoen de oefencampagne af bij vv De Trije Doarpen (DTD). Altijd een goede gastheer en een eerste indruk van de nieuwe aanwinsten. En die zijn er volop. In de basiself kennen we alleen Bos, Van Deelen, Sambissa, Maulun, Kallon en Robertha van vorig seizoen en na de theepauze waren dit slechts twee spelers (beloften niet meegerekend). Het is op basis van vanavond nog veel te vroeg voor conclusies, maar teleur stelde SC Cambuur in ieder geval niet. Na 90 vermakelijke minuten stond er uiteindelijk een 0-8 stand op het scorebord in Cornjum.

De nieuwe/oude hoofdtrainer Henk de Jong zal vooraf met weinig plezier hebben teruggedacht aan het vorige duel waarin hij als coach van Cambuur het opnam tegen DTD. Toen werd het namelijk slechts 1-2 en was het uitvallen van Jack Byrne een enorme domper. De editie van 2019 moet een stuk relaxter zijn geweest voor de Drachtster oefenmeester. Van begin af aan waren de geel-blauwen heer en meester, en hoewel de productie even op gang moest komen stond het dankzij doelpunten van Robertha (2x) en Jacobs voor rust al 3-0.

In het tweede bedrijf mochten de jonge honden laten zien wat ze waard zijn en die deden dit met verve. Met name Akoy en Metz lieten zich gelden met enkele fraaie acties en steekballen. Door doelpunten van Van Rijswijk (inderdaad, de zoon van), Bouman, Metz (2x) en een schitterende uithaal van Akoy werd het uiteindelijk 0-8.

De volgende oefenwedstrijd laat niet lang op zich wachten. Aanstaande woensdag (3 juli) zijn de mannen van Henk de Jong te gast in Kootstertille, waar het de strijd aan zal gaan met een regioteam. Klik hier voor het volledige programma.

Opstelling eerste helft: Pieter Bos; Jordy van Deelen (c), Kellian van der Kaap, Erik Schouten, David Sambissa; Mees Hoedemakers, Jamie Jacobs, Robin Maulun; Issa Kallon, Nigel Robertha en Mitchel Paulissen

Opstelling tweede helft: Pieter Bos; Ken Raghoebar, Calvin Mac-Intosch, Erik Schouten, Alex Bangura; Stanley Akoy, Daniel Bouman, Dean Guezen; Micha Metz, Kai van Rijswijk en Mees Gootjes

Doelpuntenmakers:
12′ Robertha
19′ Jacobs
38′ Robertha (pen.)
52′ Van Rijswijk
61′ Bouman
63′ Metz
81′ Akoy
88′ Metz

Foto: www.cambuurimages.nl