058-2963300
Seizoen eindigt ondanks sterke eindsprint in mineur

Seizoen eindigt ondanks sterke eindsprint in mineur

6 mei 2018, 0:19

Oh, wat was SC Cambuur dichtbij de halve finale van de play-offs. Het kon eigenlijk niet meer mis gaan. De 1-4 in Dordrecht moest voldoende zijn om het karwei thuis af te maken. Een ijzeren wet in het voetbal is dat de moeilijkste wedstrijden juist die zijn die je van tevoren al bijna hebt gewonnen. FC Dordrecht stond met de rust nog met 1-0 achter, maar aan het einde van de reguliere speeltijd stond het wel 1-4. De verlenging leverde Cambuur wel een veldoverwicht en een serie kansen, zij het geen al te grote, op, maar doelpunten bleven uit. Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen. En juist hij, die sinds zijn komst naar het Cambuurplein, de club naar een ongekend niveau had getild, die strooide met schitterende passes, heel Cambuur keer op keer in extase had gebracht, Daniel Crowley, miste de eerste strafschop van Cambuur. Alle andere negen gingen er in. Einduitslag 3-5. Geen duel tegen Sparta op Hemelvaartsdag dus. Uithuilen en over een paar weken beginnen aan een nieuw seizoen in de Jupiler League. Het is zuur, maar de feiten zijn niet anders. ‘Brân is slimmer’, aldus een relativerende supporter.

Het begin was sfeervol. De acties van de supporters waren hartverwarmend, hun steun eveneens. Cambuur begon voortvarend aan de vierde ontmoeting tegen FC Dordrecht .De eerste drie waren royaal gewonnen, doelsaldo 10-1. Het duurde even eer Cambuur echt doordrukte. Dat was na een half uur. Crowley zette Issa Kallon prachtig in positie en de kleine wervelwind faalde niet toen hij voor keeper Bergsen verscheen: 1-0. Barto was dichtbij de 2-0, een situatie die zich later nog een paar keer voor zou doen. Ze waren zelfs kansrijker, maar net een hand van de keeper of een been van een verdediger stonden resultaten in de weg.

Toen Dordrecht direct na de rust op gelijke hoogte kwam was er nog niets aan de hand, zelfs niet toen de club van De Nooijer op 1-2 kwam. Dat veranderde op het moment dat Kevin Blom een overtreding van Van Wermeskerken promoveerde tot strafschop. Het had er alle schijn van dat de ingreep buiten de zestien was begaan, maar zonder video-arbiter draait een leidsman zijn beslissing niet terug. Toen er ook nog werd geklungeld in de 73-ste minuut kon Dordrecht warempel nog op 1-4 komen.

De verlenging was voor Cambuur, de kansen ook, maar ze moesten voor een groot deel uit de tweede lijn en uit corners komen en dit keer ging Cambuur daar niet trefzeker mee om. Crowley tikte een balletje nog eens net over, Dordrecht zag een vrije trap rakelings naast gaan, maar de 1-4 stond op het bord en bleef daar. Penalties moesten de beslissing brengen en toen trokken de jongens van René Hake net aan het kortste eind.

Een mooi slot met zeven overwinningen op rij maar juist die achtste had voor slagroom op de taart kunnen zorgen. Jammer, maar helaas. Als je straks weer zeven keer achtereen wint gloort er allicht hoop en en voorspoed.

SC Cambuur: Cummins; Van Deelen, Steenvoorden, Schilder, Van Wermeskerken; Mannes (96. Mathieu), Boerlage (66.Rosheuvel), Crowley; Kallon (74. Houtkoop), Barto, Van Kippersluis.

FC Dordrecht: Bergsen, Stankov, Breedijk, Bliek (45. Bannani), Hamer (100 Alkan), Cijntje, Bakker, Delorge (45. Amevor), Arias, Mahmudov, Kok.

Scheidsrechter: Blom

Scoreverloop 30. 1-0 Kallon; 48. 1-1 Cijntje; 57. 1-2 Arias; 71. 1-3 Mahmudov; 78. 1-4 dezelfde.

Kaarten: geel: Breedijk (FC Dordrecht), Houtkoop (SC Cambuur).

Toeschouwers: 7.542

Wedstrijdsponsor: Taxi Waaksma, Kootstertille
Balsponsor: Nivo Noord, Leeuwarden

Foto: www.dijksfotografie.nl