058-2963300
Eerste selectie brengt bezoek aan gevangenis in Leeuwarden

Eerste selectie brengt bezoek aan gevangenis in Leeuwarden

7 december 2017, 16:15

Afgelopen woensdagmiddag bezocht de eerste selectie van SC Cambuur de penitentiaire inrichting (PI) in Leeuwarden. Initiatiefnemer van dit bezoek was spits Martijn Barto, die zelf enkele malen eerder te gast was bij de gevangenis om trainingen te geven aan gedetineerden. Deze gedetineerden hebben eerder al meegedaan aan een internationaal toernooi voor teams van gevangenissen en organisaties die zich inzetten voor de re-integratie van (ex-)gedetineerden. De penitentiaire inrichting heeft plek voor 280 gedetineerden en fungeert als Huis van bewaring en gevangenis.

In het kader van de maatschappelijke betrokkenheid van SC Cambuur en als teambuilding werd er een kijkje genomen in de Leeuwarder gevangenis. In de gevangenis zijn er mogelijkheden om te sporten, iets waar veel gedetineerden gebruik van maken tijdens hun detentie.

Nadat de Cambuur-selectie een korte rondleiding had gekregen door de gevangenis was het tijd voor een sportieve krachtmeting met de gedetineerden. Op het kunstgrasveld op één van de luchtplaatsen werd tweemaal met zes tegen zes een partijtje van 20 minuten gespeeld met zaalvoetbalregels.

Na het handen schudden na afloop riep trainer Sipke Hulshoff alle spelers en gedetineerden nog even bij zich. “Ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van dit bezoek. Heel bijzonder om op deze manier eens een kijkje te nemen in de gevangenis.”