058-2963300

Sinan Bytyqi op huurbasis van City naar SC Cambuur

12 januari 2015, 10:15

Manchester City en SC Cambuur hebben een akkoord bereikt over de (ver)huur van Sinan Bytyqi. De 19-jarige Bytyqi zal tot het einde van het seizoen 2014/2015 in het geel-blauw van SC Cambuur te bewonderen zijn.

Bytyqi, die gaat spelen met rugnummer 11, is zowel inzetbaar als aanvallende middenvelder en vleugelaanvaller. De Oostenrijks jeugdinternational debuteerde nog niet in de hoofdmacht van Manchester City, maar was dit seizoen met vijf doelpunten in tien wedstrijden wel heel belangrijk voor het onder-21 elftal van City. Na Albert Rusnák is Sinan Bytyqi de tweede Citizen die op huurbasis tijdelijk de overstap maakt naar Leeuwarden.

Technisch manager Marcel Keizer toonde zich zowel verheugd met de komst van Bytyqi als de samenwerking met de Engelse grootmacht. “We zijn heel blij met de goede verstandhouding met Manchester City. Voor ons is het een perfecte manier om onze selectie van kwaliteit te voorzien en voor City om zijn jeugdspelers te laten rijpen en wennen aan het spelen onder druk. Bytyqi is daar een mooi voorbeeld van. Hij is een creatieve speler die op alle posities rond de spits uit de voeten kan.”

Soccer - Barclays U21 Premier League Cup -Final - First Leg - Manchester City v Reading - Etihad Stadium

web-sinan-celebration-A19U3117

Foto’s in shirt van Manchester City: Sharon Latham (www.mcfc.co.uk)

Overige foto’s: www.dijksfotografie.com