058-2963300
Sipke Hulshoff: “Als we mee willen doen moeten we morgen winnen”

Sipke Hulshoff: “Als we mee willen doen moeten we morgen winnen”

27 november 2016, 13:36

Het zijn drukke weken voor de clubs in de Jupiler League. Afgelopen vrijdag was er een volledig programma en morgenavond is het opnieuw raak. SC Cambuur mag na de keurige 3-1 overwinning op NAC Breda aantreden in het Rabobank IJmond Stadion waar Telstar de tegenstander zal zijn.

Er waren vanochtend veel lachende gezichten te zien op het trainingsveld en dat is niet in de laatste plaats vanwege het prima resultaat van afgelopen vrijdag. Sipke Hulshoff: “Natuurlijk is winnen van NAC goed en mooi, maar hij krijgt pas echt waarde als we morgenavond ook winnen. Het is de tweede wedstrijd van het weekend, dus dan komt het ook aan op karakter. Ik denk dat wij de afgelopen wedstrijden hebben laten zien dat we dat hebben.”

Centrale verdediger Chiró N’Toko viel in het duel tegen NAC uit met een blessure, en hij zal er morgen dan ook niet bij zijn. “Chiró is onderzocht en heeft een klein scheurtje in zijn hamstring. Het is afwachten hoe snel hij daar van kan herstellen, maar de kans dat hij voor de winterstop nog in actie zal komen is klein. Omar (El Baad red.) is zijn logische vervanger, hij deed het uitstekend als invaller tegen NAC. Daarnaast is Xander Houtkoop ook weer terug in de selectie.”

Morgenavond is SC Telstar de tegenstander. De ploeg van trainer Michel Vonk verloor afgelopen vrijdag met 2-1 van Jong Ajax en staat momenteel op de dertiende stek op de ranglijst. “Telstar heeft een goede start gehad van de competitie, maar je ziet dat ze nu ook even in een moeilijke fase zitten. Dat neemt niet weg dat ze thuis gewoon hebben gewonnen van NAC, De Graafschap en Helmond Sport. Van onderschatting mag zeker geen sprake zijn.”

De overwinning op NAC was alweer de derde zege op rij voor SC Cambuur en bovendien de vijfde (van de zes) van het duo Hulshoff-Slot. Maar dat wil niet zeggen dat het morgen makkelijk gaat worden. “Het is absoluut een lastige, maar vooral ook belangrijke pot. Aangezien veel clubs boven ons tegen elkaar spelen gaan we bij winst echt flink omhoog. Dan haken we aan bij de top vijf van de competitie. Als we dit seizoen echt mee willen gaan doen, moeten we morgen dus  gewoon winnen.”

SC Cambuur wordt morgenavond in Velsen-Zuid gesteund door ruim 50 supporters. Thuisblijvers kunnen de wedstrijd live volgen via onderstaande media.

Twitter: @SCCambuurLwd
Radio: Omrop Fryslan en/of Omroep Leo
TV: FOX Sports schakelprogramma

Foto: www.dijksfotografie.com