058-2963300
Sipke Hulshoff: “Kater wegspoelen met drie punten”

Sipke Hulshoff: “Kater wegspoelen met drie punten”

9 februari 2017, 17:15

Het was even wennen voor de supporters van SC Cambuur. Na een triomftocht ten koste van Jong PSV, FC Utrecht, FC Dordrecht en Helmond Sport werd afgelopen maandag verloren van De Graafschap. Even slikken, maar vooral weer doorgaan, want morgenavond komt Fortuna Sittard op bezoek in Leeuwarden. De uitgelezen kans om de wrange nasmaak weg te spoelen.  

Ook hoofdtrainer Sipke Hulshoff is blij dat er niet veel tijd zit tussen beide wedstrijden. “Ben zeker  blij dat we morgen weer aan de bak mogen. Het was absoluut een teleurstellende avond voor iedereen rondom de club afgelopen maandag. Ben er ook echt even twee dagen goed ziek van geweest.”

Al kwam er in de loop van deze week ook de relativering bij de oefenmeester. Hulshoff: “Na tien wedstrijden stonden we zo ongeveer gelijk met De Graafschap, nu hebben we 18 punten meer. Toen was het speciaal als we een wedstrijd wonnen, inmiddels zijn we al bijna niet meer gewend om een duel te verliezen en balen we als een stekker met z’n allen. Dat is ook wel weer mooi om te constateren. Het zegt dat we op de goede weg zijn.”

Met Helmond Sport en De Graafschap trof SC Cambuur in vier dagen twee fysiek sterke ploegen, maar gelukkig is iedereen relatief ongeschonden uit de strijd gekomen. “Vandaag heeft Sander (Van de Streek red.) voor het eerst weer met de groep meegedaan, dat is positief. Daarnaast gaat Matthew (Steenvoorden red.) maandagavond bij de beloften weer minuten maken. Dat gaat ook de goede kant op. Vergeleken met afgelopen maandag is allen Jordy (Van Deelen red.) een twijfelgeval, het is even afwachten of hij kan spelen morgen.”

Te gast morgenavond is het Fortuna van trainer Sunday Oliseh, dat afgelopen maandag nog verrassend met 5-2 won van Jong Ajax. “Het is weer een ploeg die hier niet naartoe zal komen om het spel te maken. Tegen Jong Ajax kwamen vier van de vijf doelpunten uit een counter. We zullen morgen dan ook heel zuinig moeten zijn op de bal en laten zien dat wij hier de baas zijn. De beste manier om de kater weg te spoelen is de drie punten pakken.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en Fortuna Sittard is morgenavond om 20.00 uur. Kaarten koop je hier in de Online Kaartverkoop of kom gezellig langs in onze Fanshop.

Foto: www.dijksfotografie.com