058-2963300
Sipke Hulshoff: “Ons eigen niveau halen en de punten hier houden”

Sipke Hulshoff: “Ons eigen niveau halen en de punten hier houden”

9 maart 2017, 16:59

SC Cambuur werkte vanochtend de laatste training af in de aanloop naar het duel van morgen tegen FC Den Bosch. Na afloop stond trainer Sipke Hulshoff zoals altijd de pers te woord om alvast vooruit te blikken om de kraker van morgenavond.

Met een ziekenboeg die langzaam maar zeker aan het leegstromen is was het vandaag druk op de training, vindt ook trainer Sipke Hulshoff. “Ja, dat is een rake constatering. Sander (Van de Streek red.) en Jergé (Hoefdraad red.) zijn terug en dus hadden we vandaag 25 jongens tot onze beschikking, dat is voor een trainer alleen maar mooi en luxe. We staan er goed op en kunnen keuzes maken.”

Afgelopen oktober stonden SC Cambuur en FC Den Bosch ook tegenover elkaar en toen werd het 3-1 voor de thuisclub. “Die 3-1 nederlaag zit zeker nog in ons achterhoofd, in dat opzicht hebben we wat goed te maken tegen Den Bosch. Voor rust hadden we daar misschien wel 0-6 voor moeten staan, kregen we kans op kans. Maar we verlieten Den Bosch met een pijnlijke 3-1 nederlaag. Gelukkig zitten we nu als club en als team in een andere fase.”

Van onderschatting zal morgenavond dan ook naar alle waarschijnlijkheid geen sprake zijn tegen een lastig te bespelen tegenstander. “Den Bosch is wel een ploeg die zelf ook wil voetballen. Ze spelen met een 4-4-2 systeem, dat zijn we niet gewend in de Jupiler League. Maar we gaan helemaal uit van onze eigen kracht en wat de tegenstander ook doet, wij moeten zorgen dat we ons eigen niveau halen. Dan blijven de punten gewoon in Leeuwarden.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en FC Den Bosch is morgenavond om 20.00 uur. Voor alle tribunes zijn nog kaarten verkrijgbaar in de VRIJE VERKOOP. Je koopt ze morgen de hele dag in de Fanshop of hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.dijksfotografie.com