058-2963300
Sipke Hulshoff: “Eindelijk mogen we aan de Play-Offs beginnen”

Sipke Hulshoff: “Eindelijk mogen we aan de Play-Offs beginnen”

17 mei 2017, 17:39

Na bijna twee weken zonder wedstrijd mogen de mannen van Sipke Hulshoff en Arne Slot morgen eindelijk weer los. Dan staat voor SC Cambuur de eerste afspraak in de Jupiler Play-Offs op het programma. In Maastricht is dan vanaf 19.45 uur MVV de tegenstander.

Trainer Sipke Hulshoff is vooral blij dat de Play-Offs morgen eindelijk gaan beginnen. “Het heeft wat ons betreft nu wel lang genoeg geduurd. We hebben er enorm veel zin in, hebben er alles aan gedaan om ons zo goed mogelijk voor te bereiden en willen nu gewoon los. Laat maar komen.”

Er was de afgelopen week niet alleen maar goed nieuws te melden vanuit Leeuwarden. Zo zullen Djavan Anderson en Achraf Akhamrane de komende tijd ontbreken. Hulshoff daarover: “Djavan is er niet bij vanwege trieste familieomstandigheden en Achraf heeft zijn voorste kruisband afgescheurd. Die jongen moet een operatie ondergaan en daarna lang revalideren. Dat is in de eerste plaats voor hemzelf een persoonlijk drama. Hopelijk lukt het hem om hier sterker uit te komen.”

SC Cambuur wordt door vriend en vijand gezien als één van de favorieten voor promotie naar de Eredivisie. Een mooie en tegelijk gevaarlijke constatering oordeelt de oefenmeester. “Je merkt aan alles dat iedereen heel positief is over ons voetbal en onze kansen. Dat is ergens heel mooi en dat hebben we ook zelf afgedwongen in de afgelopen weken. Maar voor morgen en ook voor zondag hebben we daar helemaal niks aan. Net als iedereen beginnen we weer op nul en zullen we het nu moeten laten zien. Daar zijn we ons zeker van bewust.”

Tegenstander morgen in De Geusselt is MVV en dat resulteerde eerder dit seizoen in een overwinning voor de Maastrichtenaren. Geen gemakkelijke opgave dus. “Nee, zeker niet. MVV heeft echt een prima ploeg, met veel gevaar op de vleugels. Maar wij gaan ons ook in Maastricht niet verstoppen. We willen bij onze kracht blijven en dat is aanvallen en ons eigen spel spelen. Dat doen we altijd en morgen zeker ook.”

Morgenavond om 19.45 uur is de aftrap van MVV Maastricht – SC Cambuur. De wedstrijd is live te volgen via FOX Sports (TV), Omrop Fryslan (radio) en Omroep Leo (radio). Daarnaast worden er ook op ons Twitter-account updates geplaatst.

Foto: www.dijksfotografie.com