058-2963300
Sipke Hulshoff: “Veel energie en beweging in de wedstrijd stoppen”

Sipke Hulshoff: “Veel energie en beweging in de wedstrijd stoppen”

20 oktober 2016, 15:42

Een ander gezicht vandaag aan tafel bij het wekelijkse persmoment van SC Cambuur. De nederlaag in Den Bosch was het laatste optreden van Rob Maas als hoofdtrainer en gistermiddag werd bekend dat zijn voormalig assistenten Sipke Hulshoff en Arne Slot het de komende periode van hem overnemen. Eerstgenoemde zal de contacten met de pers op zich nemen en zo werd hij vandaag aan de tand gevoeld door het aanwezige journaille.

Het mag voor zich spreken dat beide trainers met een dubbel gevoel de taken van Rob Maas hebben overgenomen. Hulshoff: “Rob is een goede en aardige kerel die ontzettend veel energie in de club en het team stak. Hij is ook nog eens een op en top professional. Als je kijkt naar de wedstrijden is het ook haast ongelofelijk dat we staan waar we staan. Maar aan de andere kant liegen cijfers niet en moeten we nu als club ook door.”

De club neemt alle tijd en rust in de zoektocht naar een geschikte opvolger, en dat is volgens de oefenmeester een verstandige beslissing. “Het voornaamste is nu er dat er weer rust wordt gecreëerd rondom de club. Arne Slot en ik kunnen harstikke goed samenwerken, we denken wat voetbal betreft over veel dingen hetzelfde en kennen elkaars specifieke kwaliteiten. Voor nu is dit de beste oplossing voor de club.”

Morgenavond komt FC Oss op bezoek in Leeuwarden. Hoe de geel-blauwen de Ossenaren gaan bestrijden is duidelijk. “Er moet vooral veel energie in zitten. Iedereen moet altijd in beweging zijn en er vol op klappen mochten we de bal eens verliezen. Als we dat doen gaan de supporters ons daar ook bij helpen. En dan moet hij uiteraard nu ook eens in het netje.”

Het duel tussen SC Cambuur en FC Oss wordt morgenavond om 20.00 uur afgetrapt. Er zijn nog kaarten volop verkrijgbaar. Je koopt ze hier in de Online Kaartverkoop of morgen de hele dag in de Fanshop.

Foto: www.dijksfotografie.com