058-2963300
Sipke Hulshoff: “Met veel energie en goed voetbal 3 punten pakken”

Sipke Hulshoff: “Met veel energie en goed voetbal 3 punten pakken”

28 oktober 2016, 15:41

In verband met het bekerprogramma mag SC Cambuur dit weekend nu een keer niet op de vrijdag, maar op de zondagmiddag aantreden. Tegenstander in het Jan Louwers Stadion is dan de nummer veertien van de ranglijst; FC Eindhoven.

Vorige week won SC Cambuur met 4-2 van FC Oss en afgelopen dinsdag werd T.E.C. in de tweede ronde van de KNVB-Beker met 0-4 aan de kant gezet. Het kan kortom een mooie week worden wat resultaat betreft. Sipke Hulshoff: “Dat is duidelijk. Dat hebben we de jongens ook voorgehouden. Zoals gezegd moet deze week voor ons het omslagpunt worden en er voor zorgen dat we in een flow terecht gaan komen. We trekken de opstelling dan ook gewoon door naar zondag, dezelfde jongens gaan starten.”

Uiteraard ging het bij het persmoment ook over de bekerloting van gisteravond. Voor wie het gemist heeft; de loting heeft SC Cambuur in een thuiswedstrijd gekoppeld aan Ajax. “Wij spelen het liefst thuis, voor onze eigen supporters. Dus dat is uitgekomen. Daarnaast is Ajax-thuis natuurlijk een prachtig affiche. Al was dit de afgelopen drie jaar een normale wedstrijd en dat moet het ook weer worden wat mij betreft. Of ik de gewonnen bekerwedstrijd in 1996 nog weet? Sterker nog; ik zat als jonge supporter op de tribune. Daar moest ik gisteravond nog wel even aan terugdenken.”

Over de steun van de supporters valt er bij het uitduel tegen Eindhoven niks te klagen. “Er gaan zondag bijna 300 supporters mee. Je zou het haast een halve thuiswedstrijd kunnen noemen. Die mensen mogen niet met een teleurgesteld gevoel naar huis gaan. Het is aan ons om dat te voorkomen en met veel energie en goed voetbal de drie punten mee naar Leeuwarden te nemen.”

Zondagmiddag om 14.30 uur is de aftrap van FC Eindhoven tegen SC Cambuur. Thuisblijvers kunnen de wedstrijd live volgen via ons Twitter-account en /of de radioverslagen van Omrop Fryslan en Omroep Leo.

Foto: www.dijksfotografie.com