058-2963300
Sipke Hulshoff: “Er staat zeker iets op het spel, wij willen tweede worden”

Sipke Hulshoff: “Er staat zeker iets op het spel, wij willen tweede worden”

4 mei 2017, 17:35

Nog maar één regulier competitieduel te gaan voor SC Cambuur in het seizoen 2016/2017. Tegenstander is dan Jong Ajax en dat is interessant voor de tweede plek. De winnaar van het duel van morgen mag zich namelijk achter VVV-Venlo ‘best of the rest’ noemen.

Voor Sipke Hulshoff, winnaar van de Bronzen Stier voor beste trainer van de vierde periode, gaat de ontmoeting van morgen dan ook wel degelijk ergens over. “Er staat morgen zeker prestige op het spel. De tweede plek is niet het belangrijkste in deze fase, maar wel een mooie uitdaging voor morgen en die willen we pakken. We spelen tegen het meest talentvolle beloften team van Nederland, dus dat is richting de Play-Offs ook een mooie uitdaging.”

Bovendien is de verwachting dat gezien de spelstijl van beide ploegen het niet saai gaat worden. Hulshoff: “Zowel Jong Ajax als wij spelen altijd vol op de aanval en willen het publiek vermaken. Dat kan dus haast niet anders dan een leuke en open wedstrijd worden. Wij zijn bovendien helemaal fit. Alleen Noureddine (Boutzamar red.) ontbreekt nog, voor de rest is iedereen inzetbaar. Dat is een mooie constatering met het oog op de Play-Offs.”

Na morgenavond kan SC Cambuur zich op gaan maken voor de Play-Offs en weten we ook wie de tegenstander zal zijn in de tweede ronde. “Of we een voorkeur hebben? Niet per se, van alle tegenstanders valt iets te zeggen. Bij de één heb je met veel reisafstand te maken, bij de ander met een kolkend stadion. We hebben het niet in de hand en gaan ons er niet druk om maken. Na morgen weten we het en gaan we ons zo goed mogelijk voorbereiden.”

De aftrap van het duel tussen Jong Ajax – SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. De wedstrijd is zoals altijd live te volgen via de radioverslagen van Omrop Fryslan en Omroep Leo. Uiteraard kun je ook terecht op ons Twitter-account voor een live verslag.

Foto: www.dijksfotografie.com