058-2963300
Sipke Hulshoff: “Wij gaan voor niets minder dan drie punten”

Sipke Hulshoff: “Wij gaan voor niets minder dan drie punten”

20 januari 2017, 16:26

Een rustige week was het niet in Leeuwarden. SC Cambuur wist zich per direct te versterken met Farshad Noor (op huurbasis van Roda JC) en verzekerde zich voor volgend seizoen alvast van de diensten van Stefano Lilipaly (Telstar). Vandaag ging het echter over niets anders dan de wedstrijd tegen Jong PSV, die morgenavond op het programma staat.

Het eerste duel na de winterstop verliep voor SC Cambuur niet zoals gehoopt. Thuis tegen VVV werd met 0-2 verloren. Trainer Sipke Hulshoff: “De wedstrijd tegen VVV was niet goed, ook als staf hebben wij het daarin tactisch niet allemaal goed gedaan. Maar we moeten na één vervelende nederlaag niet in paniek raken en opeens alles anders gaan doen. We hebben voor de winterstop een goede periode gehad, daarna een prima trainingskamp en oefenwedstrijd tegen Vitesse. Dat is echt niet weg.”

SC Cambuur neemt het morgenavond op tegen Jong PSV en treft daarmee opnieuw een beloften team. Qua bezoekersaantallen en entourage niet direct de meest favoriete tegenstanders. “Het meest oneerlijke van spelen tegen een beloften ploeg is dat je niet weet tegen wie je speelt. Ze spelen niet met een vast team, dus je kunt je daar als technische staf ook niet op voorbereiden. De wedstrijd is verplaatst naar de zaterdag, ook dat maakt verschil qua selectie. Het zou kortom al veel beter zijn als ze met een vast team zouden moeten spelen.”

Een makkelijke avond verwacht de hoofdtrainer echter allesbehalve. “Alle bovenstaande dingen nemen natuurlijk niet weg dat we ze niet moeten onderschatten, die les hebben we hier in Leeuwarden wel geleerd (1-1 red.). Ook als er weinig jongens van het eerste meedoen spelen ze nog steeds met zo ongeveer de beste talenten van Nederland en kunnen ze het iedereen in de Jupiler League moeilijk maken.”

Er komt een drukke week aan voor SC Cambuur. Na de wedstrijd van morgen tegen Jong PSV staat woensdag de kwartfinale in de beker op het programma. “Of de beker al leeft hier? Er hebben zich geloof ik al ruim 600 supporters ingeschreven, dus dat lijkt me wel. Maar in het voetbal is de eerstvolgende wedstrijd altijd de belangrijkste en dat geldt nu voor ons ook. Wij gaan naar Eindhoven om drie punten te pakken en niks minder.”

Het duel tussen Jong PSV en SC Cambuur wordt morgenavond om 19.45 uur afgetrapt. De wedstrijd is live te volgen via de radio bij Omrop Fryslan en Omroep Leo en uiteraard ook via ons Twitter-account.

Foto: www.dijksfotografie.com