058-2963300
Sipke Hulshoff: “Het gaat morgen maar om één ding en dat is winnen”

Sipke Hulshoff: “Het gaat morgen maar om één ding en dat is winnen”

16 april 2017, 15:14

Dankzij de puike 5-1 overwinning op Telstar en de puntendeling in Volendam staat SC Cambuur op pole position om de vierde periode te pakken. Om deze titel in de wacht te slepen zal er nog wel twee keer moeten worden gewonnen. Morgenmiddag is Jong FC Utrecht in de Galgenwaard de eerste horde.

Het persmoment werd afgetrapt met de vraag of Robbert Schildert in tegenstelling tot afgelopen vrijdag morgen wel inzetbaar is. Hoofdtrainer Sipke Hulshoff daarover: “Robbert is nog steeds een vraagteken. Hij heeft vandaag kunnen trainen en in overleg met de medische staf gaan we afhankelijk van de reactie beslissen of het verantwoord is om hem te laten spelen. Als hij fit genoeg is gaat ie spelen, anders gaan we geen risico nemen”.

Over beloften teams in de Jupiler League is al veel gezegd en geschreven, maar zeker is dat de entourage doorgaans niet bepaald inspirerend is. “Dat is duidelijk. We hebben voor de beker in de Galgenwaard gespeeld en toen zaten er 15.000 man, dat zullen er morgen een hele hoop minder zijn. We zullen het uit onszelf moeten halen, maar daar zijn we professionals voor.”

Op basis van doelsaldo staat SC Cambuur fier aan kop in de periode en om dat zo te houden is de opdracht voor morgen duidelijk. “Het gaat morgen voor ons maar om één ding en dat is winnen. Sportief gezien willen we de periode pakken en de bijbehorende geldprijs is ook mooi meegenomen voor de club. Volgens mij was het voor het laatst in 2001 dat we een periode hebben gepakt, dus dat wordt wel weer eens tijd.”

De aftrap van Jong FC Utrecht – SC Cambuur is morgenmiddag om 14.30 uur. Via de radioverslagen van Omrop Frylsan en Omroep Leo is de wedstrijd live te volgen en natuurlijk houden we jullie ook op de hoogte via ons Twitter-account.

Foto: www.dijksfotografie.com