058-2963300
Sipke Hulshoff: “Het gaat om passie en energie morgen”

Sipke Hulshoff: “Het gaat om passie en energie morgen”

3 november 2016, 15:16

Morgenavond is het aan de selectie van SC Cambuur om de kater van het verloren uitduel tegen FC Eindhoven (2-0) weg te spoelen. Tegenstander in het Cambuur Stadion is dan de nummer zeven van de ranglijst; FC Volendam.

Op het wekelijkse persmoment werd trainer Sipke Hulshoff uiteraard gevraagd naar de vervelende nederlaag in Eindhoven. Hulshoff: “Natuurlijk was het een harde dreun. Er waren 300 supporters mee, die wil je met een goed gevoel naar huis sturen. We hebben de wedstrijd nog meerdere keren bekeken en ik denk dat we wel dertig kansen op kansen hebben gehad. Maar die echt grote kansen hebben we niet gehad. We maakten of de verkeerde keuze of we waren te traag. Dat is ook kwaliteit.”

Veel tijd om de wonden te likken krijgen Hulshoff en zijn mannen niet, want morgenavond staat het volgende duel alweer op het programma. “Afgelopen maandag hebben we flink gelopen in natuurgebied de Groene Ster en gesprekken gevoerd met de jongens. Vanaf woensdag hebben we onze blik vol gericht op het duel tegen Volendam. Misschien is het wel een voordeel dat we morgen alweer aan de bak mogen, we hebben zeker iets recht te zetten. Tactiek zal belangrijk zijn, maar hoeveel passie en energie wij in de wedstrijd stoppen nog veel belangrijker.”

SC Cambuur zal het morgen moeten stellen zonder de geschorste Erik Bakker en het vaste centrale duo Matthew Steenvoorden en Chiró N’Toko. “Beide mannen zijn inderdaad geblesseerd. Matthew heeft nog last van zijn enkel en Chiró heeft al een tijd last van zijn hamstring. Daar kunnen we geen risico meer mee nemen. Vervelend, maar het geeft een aantal jonge honden ook de kans en die mogen het laten zien.”

Met FC Volendam komt een lastige opponent op bezoek in Leeuwarden, weet ook de oefenmeester. “FC Volendam is misschien wel verder dan wij zijn. We hebben met de staf meerdere wedstrijden van ze gezien en het is een heel hecht en goed op elkaar ingespeeld team. Ze spelen al wat langer samen onder Molenaar en dat is te zien. Maar zoals elke ploeg hebben ze ook minder sterke punten. Aan ons om daar gebruik van te maken.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en FC Volendam is morgenavond om 20.00 uur. Voor alle tribunes zijn nog gewoon kaarten verkrijgbaar. Je koopt ze in onze Fanshop of hier in de Online Kaartverkoop.

Graag tot morgenavond!

Foto: www.dijksfotografie.com