058-2963300
Sipke Hulshoff: “Vol gas geven en de punten hier houden”

Sipke Hulshoff: “Vol gas geven en de punten hier houden”

8 december 2016, 15:10

Nog drie wedstrijden te gaan tot de winterse onderbreking van het Nederlandse voetbal. Voor SC Cambuur begint dit drieluik morgenavond (20.00 uur) in eigen huis tegen Jong FC Utrecht.

Op het persmoment werd door de aanwezige pers eerst met trainer Sipke Hulshoff teruggeblikt op het duel tegen Jong Ajax. Hulshoff: “Denk dat iedereen heeft kunnen zien dat Jong Ajax heel makkelijk en heel goed kan voetballen. En toch hebben we tot de 80ste minuut eigenlijk niks weggegeven. Verdedigend stonden we prima. Dat maakt het extra zuur dat je hem uiteindelijk verliest.”

Morgenavond staat de ontmoeting met Jong FC Utrecht op het programma en tegen beloften teams is SC Cambuur dit seizoen nog niet overdreven succesvol geweest. “Nee, dat klopt. We hebben niet gewonnen van Jong PSV en Jong Ajax. We zijn wat dat betreft gewaarschuwd. Je wint ook niet zomaar even van Jong FC Utrecht. Heb de beelden van de wedstrijd tegen FC Emmen ondertussen een paar keer gezien (3-1 winst voor Jong Utrecht red.), toen speelden ze een serieus goede wedstrijd.”

Verdediger Marvin Peersman is door de twee gele prenten in het duel tegen Jong Ajax geschorst voor morgen. Voor de rest moeten Hulshoff en Slot het doen met dezelfde mannen als vorige week. “Ricardo (Kip red.) en Matthew (Steenvoorden red.) zijn vorige week al aangesloten en hebben de hele week meegedraaid. Voor de rest moeten we het nog steeds doen zonder het vijftal Hemmen, Gyasi, Van Deelen, N’Toko en Danny Bakker.”

Met de winterstop in zicht is de voorlopige conclusie dat SC Cambuur weliswaar een moeizame start heeft gehad, maar er nog steeds volop perspectief is om er een succesvol seizoen van te maken. Hulshoff daarover: “We kunnen voor de winterstop nog zes punten pakken en als we dat doen haken we aan bij de subtop en weet je nooit wat er nog mogelijk is. Maar het gaat wedstrijd voor wedstrijd en we zijn nu alleen bezig met het duel van morgen. We zullen morgen weer vol gas moeten geven om de drie punten hier te houden.”

Voor het duel tussen SC Cambuur en Jong FC Utrecht zijn nog volop kaarten verkrijgbaar. Je koopt ze in de Fanshop of hier in de Online Kaartverkoop.

Graag tot morgenavond!

Foto: www.dijksfotografie.com