058-2963300
Sipke Hulshoff: “Het is toch een prijs en die willen we pakken”

Sipke Hulshoff: “Het is toch een prijs en die willen we pakken”

20 april 2017, 17:27

Voor SC Cambuur kan het morgenavond een bijzondere avond worden. Voor het eerst in ruim vijftien! jaar kan er dan in eigen huis weer eens een periodetitel in de wacht worden gesleept. Veel te lang geleden, vindt ook trainer Sipke Hulshoff: “Het wordt wel weer eens tijd voor zo’n grote club als Cambuur”.

Op het wekelijkse persmoment werd eerst de al weken vrij korte lijst met blessures doorgenomen. Hulshoff: “We mogen wat dat betreft niet klagen en hebben als trainers volop keus. Voor morgen is Robbert Schilder gewoon fit en zijn alleen Pieter Bos, Delvechio Blackson en Noureddine Boutzamar uitgeschakeld. Ook voor Ricardo Kip komt morgen te vroeg, al heeft hij afgelopen dinsdag wel weer 45 minuten meegedaan bij de beloften. Hij scoorde nog twee keer ook.”

De periodetitel is niet het grote doel voor SC Cambuur dit seizoen, toch wil de oefenmeester de prijs maar wat graag winnen. “Het is zeker geen bijzaak voor ons. De laatste keer dat de club een periodetitel won was in 2001, dat is echt lang geleden. De periodetitel is toch gewoon een prijs en die willen we met z’n allen pakken.”

Op bezoek morgenavond komt RKC Waalwijk en dat is niet per se een makkelijke tegenstander voor SC Cambuur. De heenwedstrijd eindigde namelijk in een 2-2 gelijkspel. “We zullen ze zeker niet onderschatten. met jongens als Greene, Sno en Voskamp hebben ze veel ervaring in huis en ze zijn levensgevaarlijk met voorzetten en standaardsituaties. Wat dat betreft zijn we gewaarschuwd.”

In de media verschenen veel speculaties over de belangen en scenario’s voor tegenstander RKC. Geen onderwerp van gesprek bij de spelers en staf van SC Cambuur, weet Hulshoff. “Heb het gelezen, maar wij kunnen daar helemaal niks mee en laten dat mooi links liggen. In alle gevallen willen wij in een vol Cambuur Stadion winnen en zelf de periode pakken.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en RKC Waalwijk is morgenavond om 20.00 uur. De kaartverkoop voor dit mogelijk historische duel gaat snel, maar morgen in de Fanshop en hier online zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Foto: www.dijksfotografie.com