058-2963300
Sipke Hulshoff: “Het jaar afsluiten met niets minder dan drie punten”

Sipke Hulshoff: “Het jaar afsluiten met niets minder dan drie punten”

21 december 2017, 14:30

Na het bereiken van de Kwartfinale van de KNVB-Beker ten koste van GVVV mogen Sipke Hulshoff en zijn mannen morgen tegen Helmond Sport voor de laatste keer dit kalenderjaar de wei in. Donderdagochtend rond de klok van twaalf uur schoof de oefenmeester in de perskamer van het Cambuur Stadion aan bij de lokale media om vooruit te blikken op dit belangrijke duel.

Het lijstje met afwezigen binnen de selectie is ten opzichte van het bekerduel met GVVV iets gegroeid. “Bryan Smeets heeft een liesblessure opgelopen afgelopen dinsdag en zijn we tot na de winterstop kwijt,” aldus Sipke Hulshoff. “Daarnaast is ook Xander Houtkoop er morgen nog niet bij.”

Het uitvallen van Smeets heeft als gevolg dat er voor morgenavond wederom een aantal wijzigingen aan de basiself moeten worden gedaan. “Een aantal jongens die dinsdagavond op de bank plaatsnamen zullen morgen starten. We hebben een groep met veel spelers die gelijkwaardig aan elkaar zijn en daarnaast in elke linie genoeg opties om te wisselen.”

De tegenstander van morgenavond is geen grote onbekende dit seizoen. In de voorbereiding werd namelijk geoefend in eigen huis tegen de Helmonders (2-1 winst) en in september plaatste SC Cambuur zich voor de tweede ronde van de KNVB-Beker door in Noord-Brabant met 1-5 te winnen van de ploeg van trainer Roy Hendriksen. Hulshoff: “We gaan dan ook voor de volle winst en ik heb er alle vertrouwen in dat we het jaar gaan afsluiten met een positief resultaat!”

Natuurlijk werd er ook alvast vooruitgekeken naar de loting voor de Kwartfinale van het KNVB-Bekertoernooi. “Dat wordt vol spanning voor de tv vanavond en uiteraard hopen op een thuiswedstrijd. Met het oog op de ploegen die nog actief zijn in de beker hoop je op een tegenstander die qua niveau het dichtst bij ons staat.”

Het treffen tussen Helmond Sport en SC Cambuur wordt morgen om 20.00 afgetrapt in het Lavans Stadion. Via de radioverslagen van Omrop Fryslân en Omroep Leo en het verslag via ons Twitter-kanaal kun je het duel live volgen.

Foto: www.dijksfotografie.nl